Santa María, 22 de febrer 2023.- Una delegació de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears s’ha desplaçat aquesta setmana fins a Castella-la Manxa per a conèixer in situ diferents casos d’èxit de cooperatives de la regió, projecte finançat pel Fons de Garantia Agrària i Pesquera dels Illes Balears (Fogaiba) a través del Programa de Desenvolupament Rural (PDR).

Mª Francisca Parets, directora gerent de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears, afirma que “després de realitzar conjuntament el nostre pla estratègic amb Cooperatives Agro-alimentàries Castilla-la Mancha hem vist necessari reforçar-lo amb aquesta visita de prospecció per a conèixer altres models d’organització empresarial i gestió de cooperatives. I també per a conèixer la seva manera de dur a terme la innovació tecnològica en el sector que estan aplicant les cooperatives castellà manxegues per a ser més competitives”.

La representació de Cooperatives Agro-alimentaries Illes Balears ha visitat SAT del Camp, en la localitat toledana de *Villacañas, dedicada a la producció de festuc, i Coopaman, una cooperativa situada en El Safareig de Záncara i referent en la producció d’all morat de Las Pedroñeras.

La cooperativa més gran d’Europa, Verge de les Vinyes, situada a Tomelloso, també rep la visita de la delegació insular, per a conèixer el procés d’elaboració de vi que es fa en aquesta cooperativa i també les diferents iniciatives culturals que es realitzen des d’aquesta entitat, com el Museu d’Art Contemporani Infanta Elena, la seva Almàssera -Museu Etnològic- o les coves que es troben en les instal·lacions de la cooperativa.

Les visites a les cooperatives de Castella-la Manxa finalitzaran amb la que realitzaran a la cooperativa *Mercajucar, situada en la localitat *albaceteña de Villalgordo del Júcar i dedicada al cultiu i comercialització del xampinyó.

El fermall final el posaran el dijous amb la visita a la seu de Cooperatives Agro-alimentàries Castilla-la Mancha, a Alcázar de San Juan, on coneixeran les diferents funcions de l’organització que representa, defensa i fomenta el cooperativisme agroalimentari castellà-manxec, a més de prestar serveis al sector per a ser més competitius.

Acción subvencionada por: