Santa María, 12 de novembre de 2021.- La setmana passada es va celebrar a Oviedo la XXXIII edició del International Cheese Festival, en una competició amb més de 4.000 aspirants de 45 nacionalitats i valorats per 250 jutges internacionals. Els formatges de les cooperatives de Balears han aconseguit 3 medalles.

 

 

L’explotació mallorquina Són Jover SAT, sòcia de la cooperativa Bessoner ha estat guardonada amb la medalla de bronze pel seu formatge curat d’ovella vermella mallorquina de sis mesos de curació en escorça natural. Des del 2009 Són Jover treballa en la transformació de la matèria primera, ja que a causa de la crisi en el sector ens va sorgir la necessitat de renovar-los i donar-nos la possibilitat de realitzar venda directa.  Per aquest motiu, els joves que lideren aquesta explotació, Margalida Seguí i Toni Seguí van començar amb l’elaboració de formatges de Ovella Vermella Mallorquina.

La formatgeria menorquina Són Piris, explotació sòcia de la cooperativa Camp de Menorca, va obtenir medalla de plata amb el seu formatge artesà Són Piris curat amb llet crua de vaca. Aquest formatge està adscrita a la Denominació d’Origen Maó-Menorca. El jove David Pons aposta per la internacionalització d’aquest formatge menorquí.

 

La cooperativa Insular Ramadera COINGA va obtenir una medalla de bronze pel seu formatge tendre COINGA. És el cinquè premi que rep aquest formatge tendre Coinga en aquest certamen considerat el concurs de formatges més important del món. Aquest formatge també està adscrit a la DO Maó-Menorca.

 

Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears es congratula de comptar entre els seus socis amb formatgeries premiades amb aquest important guardó que reconeix una aposta per una gastronomia de qualitat, d’innovació, de millora contínua així com la inversió que  aquestes indústries estan duent a terme a Illes Balears.