Eivissa, 18 de abril de 2023.- La segona edició dels Premis Sabors d’Eivissa, impulsats per la Petita i Mitjana Empresa d’Eivissa i Formentera (Pimeef) i el Consell d’Eivissa ha reconegut el treball del nostre sector, especialment de la cooperativa Ecofeixes i una sòcia de la cooperativa Sant Antoni. Els premis van ser elegits a través de votacions efectuades en xarxes socials.

La cooperativa d’agricultors ecològics Ecofeixes, amb el 46,5% de 1.206 vots, es va fer amb el Premi Sabors Ecològics. Aquest reconeixement coincideix amb l’imminent desè aniversari de la seva fundació, tal com va recordar el seu president, José Antonio Aguiló.

Una altra de les categories dels Premis Sabors d’Eivissa reconeix la labor de les noves generacions de productors locals. En aquesta ocasió el guardó va recaure en Neus Costa que, des de 2017, està al capdavant de l’explotació agrícola de Ca Soldat.

Aquesta jove de Sant Antoni i sòcia de la cooperativa Sant Antoni d’Eivissa va estudiar Empresarials i va treballar 11 anys en un banc. No obstant això, la seva vida va canviar per complet quan, en retirar-se els seus pares, es va animar a canviar l’oficina pel camp per a seguir la tradició que va iniciar el seu avi en 1940. La seva aposta li va valer ahir un premi avalat pel 42,1% de 1.082 votants.

A més, va haver-hi més nominats als premis pertanyents a les cooperatives d’Eivissa.

Premis Savors Eivissa 2023

Els premis d’aquesta edició han estat els següents:

  1. Premi SABORS DE LA TERRA: TOTA UNA VIDA: Juan Marín Marí, Juanito Talaies.
  2. Premi SABORS DE LA MAR: Virginia Marí.
  3. Premi SABORS GASTRONÒMIC. COMPROMÍS DEL PRODUCTE LOCAL – COMERÇ: S’Hort Nou
  4. Premi SABORS GASTRONÒMIC. COMPROMÍS DEL PRODUCTE LOCAL – RESTAURANT: Restaurant S’Espartar
  5. Premi PRODUCTE SABORS. Mel d’Eivissa
  6. Premi SABORS INNOVACIÓ. PRODUCTE INNOVADOR ELABORAT AMB INGREDIENTS D’EIVISSA: Frutos Secos Ibiza (nuevo uso de la algarroba)
  7. Premi SABORS GASTRONÒMIC. COMPROMÍS AMB EL PRODUCTE LOCAL – CHEF: Esteban Roig (Restaurant S’Espartar)
  8. Premi SABORS DE LA TERRA: JOVE PRODUCTOR: Neus Costa (Can Soldat)
  9. Premi SABORS ECOLÒGIC: Ecofeixes
  10. Premi TRAJECTORIA SABORS: Restaurante Ca na Sofia

També es van lliurar distintius als restaurants incorporats al distintiu Sabors en 2022: Club Nàutic Eivissa, És Gerret, Gastro Bar 180è, Terra d’Eivissa, DNOU i Sa Nova Plaça.