Santa María, 20 d’octubre 2022.- La cooperativa Pagesa d’Inca torna a organitzar enguany la subhasta ramadera que tindrà lloc aquest cap de setmana en la plaça de toros d’Inca. La subhasta va ser anul·lada en 2020 per la COVID i l’any passat per les mesures imposades per les autoritats sanitàries després dels casos de llengua blava, la fira es torna a organitzar en la plaça de toros d’Inca aquest cap de setmana, 22 i 23 d’octubre. L’obertura serà el dissabte a les 14.00 hores. A aquesta hora haurà d’estar col·locat tot el bestiar que estarà en exposició fins a les 19.00 hores. El diumenge a les 11.30 es realitzarà la subhasta de tots els animals.

Segons Andreu Truyol, vicepresident de la Cooperativa Pagesa d’Inca “aquesta fira va néixer amb l’objectiu que els ramaders poguessin subhastar el seu bestiar, així com adquirir races autòctones. Aquest cap de setmana seran presents races com les ovella vermella mallorquina, ovella blanca mallorquina, Lacaune o mascle de carn i Dorper. La cooperativa Oviaragón també portarà mascles i femelles aragoneses, enmarcat dins el projecte pilot que du a terme Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears amb el finançament del PDR.”

La Fira Ramadera d’Inca se celebra des de 2016 i la d’enguany serà la seva quarta edició. Tal com explica María Francisca Parets, directora gerent de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears “el principal objectiu que té aquesta quinta edició de la fira és la millora de les explotacions amb races càrniques i elevar així la seva qualitat. A més, es vol professionalitzar el sector oví de les Illes Balears, sobretot a Mallorca on el cens és major. Es pretén portar sementals millorants i que els qui treballen amb races autòctones portin els millors exemplars per a poder portar-los per tota l’illa. Volem que el sector ramader estigui més prop de la societat, així com millorar el sector ramader oví a través de la subhasta ramadera d’Inca.”
“Des d’aquest dissabte, la plaça de toros d’Inca es converteix en una petita mostra de la ramaderia que tenim a l’illa i està oberta a tot el públic. La subhasta se celebrarà el diumenge a les 11.30”, conclou Truyol.

 

 

Amb el support de: