Inca, 3 de novembre de 2021.- El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, el batle d’Inca, Virgilio Moreno, i la presidenta de Cooperatives Agro-alimentàries, Jerònima Bonafé, han visitat la Cooperativa Pagesa d’Inca, on els ha rebut el seu president, Tomeu Martorell.

Aquesta cooperativa és un dels establiments participants en la campanya del Consell «Amb el Producte de Mallorca», que ha posat en circulació, des de l’estiu i fins a final d’any, 4.778 bons bescanviables per lots de 22 productes elaborats a l’illa. La ciutadania que vulgui participar ha de sol·licitar un dels bons en un dels establiments adherits i fer-hi una despesa mínima de 200 euros fins al 31 de desembre.

De moment, s’han repartit uns 1.100 lots, 71 dels quals a la Cooperativa Pagesa d’Inca. Aquest establiment encara té 143 bons disponibles, que se sumen als 257 que ja s’han sol·licitat (fent un total de 400). Avui el president de la Cooperativa, Tomeu Martorell, ha fet entrega d’un dels lots al client habitual Francisco Pizarro.

En global, queden menys de 1.000 bons entre cinc cooperatives, el que representa aproximadament un 20 % del total: Cooperativa Pagesa d’Inca, Grup Fruits Secs a Binissalem, Camp Mallorquí a Consell i Montuïri i la Cooperativa Agrícola Sant Joan.

Aquesta campanya ha estat possible gràcies a la col·laboració entre el Consell insular, les cooperatives, les entitats d’economia social i el sector productiu de l’illa.

El conseller Alzamora ha explicat que amb la campanya, en funcionament fins al 31 de desembre, «hi guanya el sector productiu, hi guanyen les cooperatives i les empreses d’economia social i solidària, i hi guanyen els consumidors: donam sortida als productes, els establiments les venen i la ciutadania rep un obsequi».

A més, ha afegit que amb actuacions com aquesta feim que «la ciutadania conegui de primera mà els productes que tenim a Mallorca, i que llavors els puguin adquirir i consumir diàriament a casa seva».

Per la seva part, Jerònima Bonafè ha afirmat: «Hem passat un any de pandèmia molt dur, en què els nostres productes havien quedat sense sortida. El suport del Consell amb aquesta campanya ens ha ajudat tant a productors com a cooperatives a poder treure part d’aquests productes». Així mateix, aquesta campanya «ha estat una injecció per fer nous clients, perquè la ciutadania ho ha sabut i s’ha animat a consumir a les nostres cooperatives».

Funcionament i contingut dels lots

Cada lot conté 22 productes elaborats a l’illa i està valorat en 153 euros. Inclouen tres botelles de vi; d’oli i d’olives; una bossa d’ametlles; productes frescos com formatge, sobrassada o un gató; però també un siurell, una bossa de tela de llengües o una peça de sabó, entre molts altres.

Els productes formen part de les diferents denominacions d’origen presents a Mallorca (tant d’oli com de vi), de la IGP Sobrassada de Mallorca, IGP Ametlla de Mallorca, IGP Vi de la Terra, l’Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears, de productors ecològics (APAEMA) i de professionals de l’artesania amb carta acreditada.

Tenen dret a aquest lot totes aquelles persones que sol·liciten un bo a www.ajutsmallorca.com i fan una despesa mínima de 200 euros, amb tantes compres com volen, en un dels establiments adherits, majoritàriament cooperatives, fins al 31 de desembre. Cada persona pot sol·licitar un màxim de dos bons.