Santa María, 20 d’abril de 2021.- Des de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears hem procedit a comunicar comunicats a Agroseguros dels sinistres de parcel·les afectades per les gelades del dia 8 d’abril que va afectar algunes zones de Mallorca.

Les temperatures mínimes van descendir de manera intensa durant la matinada del 8 d’abril, arribant a valors inferiors als 0 °C en estacions meteorològiques com Inca, Manacor, Binissalem o Felanitx, i fins i tot aconseguint els -2 °C en el cas de Sa Pobla o fins i tot -4 a Vilafranca. En total, les gelades han deixat 382 hectàrees afectades a Binissalem i Felanitx, cosa que significa que el 80% del total de la superfície assegurada en totes dues zones ha sofert sinistre per la baixada de temperatures. Les zones més fredes i les varietats més avançades han sofert els majors danys, que poden arribar fins al 90% de la producció en algunes parcel·les.

Aquestes baixes temperatures han ocasionat danys als cultius d’ametllers, fruiters i sobretot, a la vinya.

“Aquests fets confirmen la importància de la necessitat de les assegurances agràries i que estiguin adaptats a la realitats productives de Balears” segons Mª Francisca Parets, directora gerent de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears.