La cooperativa menorquina és un dels socis més antics de Cooperatives agro-alimentàries Illes Balears

Santa Maria, 13 d’ agost de 2020.

Don Felip i donya Letizia s’han traslladat avui en visita oficial a Menorca. La primera visita del dia ha estat a les instal·lacions de la cooperativa COINGA a la localitat d’Alaior on han estat rebuts pel president del Consell Rector de la cooperativa Guillem de Olives Vidal.

Des de Cooperatives agro-alimentàries de les Illes Balears, volem mostrar la nostra satisfacció perquè la família Reial hagi escollit una de les nostres cooperatives més capdavanteres i compromeses, per tal de conèixer de primera mà el procés d’elaboració dels productes lactis que conformen l’oferta de COINGA .

COINGA és tot un referent dins el món cooperatiu de les Illes Balears, no debades l’avalen 54 anys d’existència, va ser una de les primeres cooperatives agro-alimentàries en constituir-se a les Balears l’any 1966 i des de la creació d’UCABAL (organisme antecessor de Cooperatives agro- alimentàries de les Illes Balears) en forma part. COINGA va néixer amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels ramaders i ramaderes i donar al seu producte un valor afegit. La cooperativa va permetre alliberar els pagesos de fer el formatge cada matí i tarda, això es va traduir en qualitat de vida per als socis i en la possibilitat de modernitzar les seves explotacions.

Com a cooperativa ramadera dedicada al vaquí, sempre ha actuat en el sector lacti convertint- se en líder a les Balears, sobretot pel que fa al formatge i altres derivats de la llet de vaca. Actualment, COINGA recull la llet de 68 explotacions de l’illa de Menorca, el que suposa al voltant de l’60% de la producció làctia de l’illa. Durant el passat any 2019 va ser la primera industria lletera de Balears amb obtenir la certificació de Benestar Animal a les explotacions, segell acreditat per l’entitat AENOR.

 


DESCARGAR PDF