Santa María, 2 de novembre de 2021.- Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears ha organitzat una activitat formativa de producció i comercialització en comú dirigida a joves agricultors de cooperatives agroalimentàries d’Eivissa. Aquesta activitat ha estat finançada pel Consell d’Eivissa.

Les dues primeres jornades, que es van desenvolupar a Eivissa, van consistir en unes sessions de formació. En la primera d’elles es van impartir continguts relacionats amb tràmits per via telemàtica i comunicació digital, el Sistema de Gestió de Ajudes (SGA) i les seves aplicacions pràctiques. Aquesta formació va ser a càrrec de l’enginyer agrònom Joan Ramón Prats. La segona sessió formativa va versar sobre cooperativisme i incloïa els efectes de la crisi sanitària en el sector i les noves tendències de consum. Va ser impartida per l’enginyera agrònoma Mª Francisca Parets, directora gerent de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears.

En la Federaciò Valencià amb el presidente, Cirilo ArmandirPer a la segona part de la formació, els joves socis de cooperatives d’Eivissa es van desplaçar a València en un viatge formatiu de cinc dies de durada per a conèixer el sector de fruites i hortalisses a la Comunitat Valenciana. Els centres visitats han estat: el Institut Valencià d’Investigacions Agràries situat a Montcada i el Centre d’Experiències de Cajamar, a Paiporta. La visita va incloure les instal·lacions de l’Estació Experimental Cajamar.

Els socis van ser rebuts per la Federació de Cooperatives Agro-alimentàries Comunitat Valenciana. També va haver-hi una reunió amb la gerent de la cooperativa El Perelló. A la tarda, es va visitar la cooperativa agrícola La nostra Senyora de L’Oreto a l’Alcúdia especialitzada en cítrics. L’endemà va tenir lloc una visita a la cooperativa de Benifaió.

L’últim dia es van visitar la cooperativa agrícola Alginet i l’empresa Planters Peris Alginet.

El gerent de la cooperativa Agroeivissa, Pepe Mayans destaca “el bon tracte rebut per les persones responsables de cadascuna de les visites realitzades i al Consell d’Eivissa per donar l’oportunitat a aquest grup de joves agricultors de conèixer de primera mà el que passa el sector de les fruites i hortalisses a la Comunitat Valenciana.”