Santa María, 21 de desembre 2020. El Consell de Mallorca ha concedit el Premi Jaume II 2020 a Cooperatives Agro-alimentáries Illes Balears com a representant del col·lectiu. Aquest guardó s’atorga a persones o entitats que durant el 2020 han actuat de manera destacada per a promocionar els símbols, els referents històrics o el nom de Mallorca.

Es tracta d’un agraïment als professionals del sector agroalimentari que aquest 2020 han hagut de redoblar esforços, adaptar-se i reinventar-se a causa de la situació originada per la pandèmia, que ha provocat una crisi sanitària i social.

El Consell ha reconegut que durant la difícil situació de la pandèmia hem tornat a valorar el que significa el sector primari per a Mallorca: la cura del territori i la transmissió de la nostra cultura. Poder gaudir dels productes autòctons que mantenen les nostres arrels i tradicions. Tot gràcies als agricultors de la nostra illa que han respost amb solidaritat i valentia i ens han proveït de més necessari: aliments sans. Ens han recordat que són part de la columna vertebral de les nostres illes i han estat capaces d’adaptar-se a una situació inesperada i seguir amb el seu treball, tan indispensable per a tots.

A l’acte de lliurament, van acudir a recollir-lo, Jerònima Bonafé, presidenta de Cooperatives Agro-alimentàries i Mª Francisca Parets, directora gerent de Cooperatives Agro-alimentàries.

A més, el premi ha estat compartit amb altres entitats.