Santa María, 29 de desembre 2022.- El cònsol del Marroc a Illes Balears, Abdellah Baidoud, ha felicitat a Ahlam Bahri, cuinera marroquina guanyadora del concurs organitzat per Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears en la Escola d’Hoteleria de la UIB (EHIB).

El passat 29 de novembre, estudiants cuiners de la EHIB van elaborar 6 plats amb mè de cooperatives mallorquines com a ingredient principal. El jurat ha estat presidit pel xef Claudio Lemos va premiar a la cuinera Ahlam Bahri pel seu plat me mallorquí amb cuscús.

Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears organiza el I concurso de los mejores platos elaborados con productos cooperativos

Bahri va triar aquest plat per al concurs perquè, segons compte “és típic del Marroc, on es cuina tradicionalment cada divendres. Es tracta d’un plat molt dolç elaborat amb les costelles del xai, que és la part que més li agrada. Va acompanyat amb cuscús tradicional elaborat en la cuscusera marroquina i està farciment de ceba caramel·litzada, prunes confitades i carabassa. També incorpora ametlles fregides i puré de patates”.

Segons el cònsol general marroquí “és necessari que altres joves puguin conèixer el treball de *Bahri com a ambaixadora de la nostra gastronomia amb plats que es poden fer amb ingredients locals.”

Jerònima Bonafé, presidenta de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears ha declarat que “la riquesa del nostre producte local cooperatiu ens permet obrir-nos a noves formes de gastronomia, sense haver de proveir-nos de fora”.