Santa María, 30 de març 2021.- Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears sol·licitem a la Conselleria d’Agricultura i Pesca la constitució de la taula sectorial del producte local.

“La pandèmia ha ajudat al fet que el consumidor hagi donat valor al producte local i en aquest moment necessitem un segell identificatiu regulat i certificat”, destaca Mª Francisca Parets, la directora gerent de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears.

Necessitem un pla de promoció ordenat i potent, una vegada tinguem una marca identificativa clara, per a fer arribar a la ciutadania tot allò que és local, sembrat, produït i transformat aquí i on els pot aconseguir.

Necessitem un pla d’estudi que ens indiqui de quina proporció de producte local tenen les grans superfícies mensualment, elaborant un rànquing publicat als mitjans de comunicació de manera sistemàtica.

Necessitem una aposta valenta amb tots aquells temes que involucren el producte local i la seva procedència: per a saber si ha nascut, criat i transformat a Illes Balears.

A més, demanem que les accions de promoció dels productes de les Illes, es facin de manera consensuada amb el sector, un sector que coneix de primera la meva aquests productes i per tant coneix els punts forts i les seves febleses.

També, demanem que les accions de promoció dels productes de les Illes, es facin de manera consensuada amb el sector, un sector que coneix de primera mà aquests productes i per tant coneix els punts forts i les seves febleses.