Santa María, 7 de juliol 2021.- Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears acull aquesta setmana un equip de quatre professors en pràctiques de l’Institut Superior de Formació de Richemont, una localitat pròxima a Bordeus situada en el districte de Cognac.

La visita s’emmarca dins d’un programa d’estades Erasmus on l’intercanvi es realitza per part dels docents per a així posar-se en la pell dels joves als quals formen. El centre del qual procedeixen és una escola de formació professional dual especialitzada en agricultura i viticultura. Els quatre professors que ens han visitat han estat: Sebastien Hupin, director del centre; la professora Melanie Gauthier; el professor tècnic Julien Renaud i Cynthia Patural, la comptable del centre de formació professional Richemont.

Els docents han viatjat a Mallorca per a conèixer diferents cultius i projectes agrícoles que es duen a terme en les cooperatives agroalimentàries de Mallorca. En concret, han visitat la cooperativa Camp Mallorquí situada a Consell on van realitzar una visita a la finca experimental Sa Tanca, parcel·la on es conreen diferents varietats d’ametller en diferents condicions hídriques. També els professors s’han sorprès amb el cultiu del garrofer i tot el procés d’aquesta fruita seca en les instal·lacions de la nau Camp Mallorquí. En la cooperativa Agrícola Sant Bartomeu de Sóller han vist de prop els cultius de cítrics, d’oliveres i les instal·lacions de la cooperativa centenària. En la cooperativa agrícola Porreres han visitat la nau i Esperança Mora, la gerent els ha comptat tot el procés per a l’assecat d’albercoc. I per a finalitzar han acudit al centre de tipificació i granja de cria de xai on Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears treballa en col·laboració amb la cooperativa Oviaragón.

Mª Francisca Parets, directora gerent de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears va fer la recepció dels professors juntament amb Aldo Castellí, gerent de Camp Mallorquí. Parets va explicar als professors que “l’agricultura que a les Illes Balears té una sèrie de particularitats degudes a la seva ubicació, a la seva història i a les seves condicions climàtiques. Té a més una gran influència en el paisatge. Tot això fa que mereixi s’estudiat”.

Des de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears s’ha prestat tota l’assistència necessària per a la celebració d’aquestes jornades. Iniciatives com aquesta afavoreixen la divulgació del treball que es duu a terme en el sector agroalimentari en Balears.