Santa María, 27 de juliol de 2023.- La tomàtiga de ramellet que conrea Agromallorca SAT, entitat sòcia de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears, en s’Hort d’en Boira (Selva) de manera ecològica i sostenible ha rebut un dels Premis BBVA als Millors Productes Sostenibles d’Espanya 2023, reconegut pel banc BBVA i els germans Roca del Celler Ca Roca.

La tomàtiga de ramellet, juntament amb els altres deu productes premiats que compten amb certificat oficial de producció ecològica, formaran part de les receptes de l’El Celler de Ca Roca (Girona) que compta amb tres estrelles Michelín. L’objectiu d’aquest reconeixement és fer costat als petits productes d’Espanya i promoure la cuina saludable amb productes de temporada.

La presidenta de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears, Jerònima Bonafé juntament amb la directora gerent, Mª Francisca Parets han participat en la jornada de celebració d’aquest reconeixement en un acte que va organitzar Agromallorca SAT a Selva en la qual van participar, entre altres, el conseller d’Agricultura, Pesca i Medi natural, Joan Simonet, el Director General de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, Joan Llabrés Enseñat juntament amb altres representants del Govern dels Illes Balears que també van acudir a la cita per a felicitar la presidenta de Agromallorca SAT, Isabel Vicens i a tot el seu equip. El xef Claudio Lemos va explicar les receptes que es van degustar posant en valor les qualitats dels productes de Agromallorca destacant la seva excel·lència culinària.

Per part seva, Jerònima Bonafé ha destacat que “des de Cooperatives Agro-alimentàries estem molt orgullosos de comptar amb projectes com aquests. La tomàtiga de ramellet de Agromallorca té una història que pot servir d’exemple a altres cooperatives hortícoles. La família de Agromallorca fa un treball ímprobe pel futur de l’agricultura de Mallorca”

 

 

Agromallorca SAT, fundada en 1964, compta amb la tercera generació de persones implicades a produir diferents tipus d’hortalisses i fruites. Agromallorca SAT, va rebre al juny Pime de l’any 2023 a Illes Balears guardó que concedeix el Banc Santander i la Cambra de Comerç de Mallorca.

Agromallorca contribueix a l’economia circular a través d’una planta de lombricompostaje i de l’ús d’envasos reutilitzables. A més, redueix el seu impacte en el planeta amb la recollida d’energia solar gràcies a una instal·lació de plaques fotovoltaiques. Respecte a l’ús de l’aigua, fa la recollida d’aigües pluvials i controla el reg amb sensors. Disposa de certificats com a GLOBAL G.A.P, i el seu tomàquet de ram està avalat amb el certificat ‘Tomàtiga de Ramellet de Mallorca’ del Govern Balear. En matèria social, col·labora amb diferents organitzacions mallorquines per a la defensa i promoció del producte local, Cooperatives Agro-alimentàries d’Espanya, i forma part de PLOUTOS, un projecte europeu que analitza la relació entre el sector agroalimentari i el turisme a través de la innovació tecnològica.