El projecte RUBIZMO organitza per al dimarts 22 de juny a les 11 del matí una visita virtual a la cooperativa Oleícola El Tejar en la qual els assistents podran conèixer de primera mà l’aprofitament integral dels subproductes oleícoles que realitza i descobrir un exemple d’economia circular completa en el medi rural.

Cooperatives Agro-alimentàries d’Espanya com a soci del projecte RUBIZMO presenta a la cooperativa Oleícola El Tejar com a exemple d’èxit empresarial, ja que ha estat pionera a proporcionar solucions tecnològiques que han demostrat una alta consciència per a la conservació i protecció del medi ambient, i ha apostat, en els últims anys, per millorar la seva eficiència energètica i reduir les seves emissions de CO₂. Aquesta cooperativa de 2n grau compta amb més de 80.000 sòcies i socis i genera més de 300 ocupacions directes, repartits en les set plantes de Còrdova, Sevilla, Granada i Jaén.

Els assistents podran conèixer a través de la visita virtual la història de la cooperativa i com des de fa més de 40 anys van començar a processar de les seves almàsseres sòcies, el alperujo, mescla de polpa, pell i os d’oliva i aigua, del qual, inicialment, extreien únicament oli de pinyolada. No obstant això, gràcies a la recerca i el desenvolupament de tecnologies aquesta cooperativa ha aconseguit un aprofitament integral dels subproductes de l’olivar i de la producció d’oli d’oliva transformant-los en una gamma més àmplia de productes com: polpa per a nutrició animal, carboni actiu de l’os d’oliva, fertilitzants orgànics i, fins i tot, combustibles sòlids. Aquest desenvolupament ha permès, a més, gràcies a aliances amb altres empreses, obtenir bioproductes naturals d’alt valor -destinats a la indústria farmacèutica, nutracéutica, cosmètica, alimentació animal i alimentària- a partir de la biomassa agroalimentària de la seva activitat.

Els participants interessats poden inscriure’s AQUÍ i en les seves xarxes socials Twitter i LinkedIn.

RUBIZMO

El projecte RUBIZMO -projecte finançat per la UE a través del programa Horitzó 2020- té com a objectiu identificar les millors iniciatives i condicions per a desenvolupar l’esperit empresarial rural i models de negoci reeixits en sectors com l’alimentació i l’agricultura, les cadenes de valor biobasadas i els serveis ecosistèmics. L’economia rural té un gran potencial per a ser pionera en la sostenibilitat i el rendiment social de la inversió en els models de negoci. En aquest sentit, RUBIZMO destacarà els millors models de negoci i iniciatives que generin valor per a l’economia, el medi ambient i la societat en igual mesura. En aquest projecte participen 16 socis d’11 països -entre ells Cooperatives Agro-alimentàries d’Espanya- i es troba liderat per RISE.

Mès información: https://rubizmo.eu/