Durant els dies 15 i 16 de novembre la capital de La Rioja es convertirà en el centre de la transformació digital del sector agroalimentari. Més de 1.500 professionals del sector agrotech analitzaran les novetats tecnològiques, les principals tendències sobre transformació digital en el sector agrari i els casos d’èxit que estan accelerant aquest procés en tota la cadena de valor. La VI edició del Fòrum DATAGRI servirà a més per a establir noves sinergies entre tots els agents de la cadena de valor agroalimentària. Es pot assistir de manera presencial o virtual.
En aquesta edició el format es dividirà en dues jornades. El primer dia, ‘Fòrum Day’, en el Riojafórum de Logronyo, amb diferents ponents d’alt nivell en l’àmbit espanyol i internacional donaran a conèixer les tendències més rellevants en Agricultura 4.0, amb especial èmfasi en les aplicacions de la intel·ligència artificial en la gestió agrària, així com el relatiu a SIEX i quadern digital, tecnologies digitals per a evitar l’impacte en els sòls, o qüestions centrades en la sostenibilitat i el canvi climàtic. En aquest fòrum podrem a més conèixer de primera mà les actuacions que duen a terme en aquests àmbits diverses cooperatives.

I el 16 de novembre tindrà lloc una jornada de camp en la finca experimental La Grajera del Govern de La Rioja, en les quals es podran veure demostracions d’aplicacions tecnològiques en diferents cultius i compartir coneixement i experiències.

El Fòrum DATAGRI està organitzat per la Coordinadora d’Organitzacions d’Agricultors i Ramaders (COAG), l’empresa HISPATEC Agrointeligencia, la ETSIAM de la Universitat de Còrdova, Cooperatives Agro-alimentàries d’Espanya i el Grup Cooperatiu CAJAMAR, amb la col·laboració dels membres associats, Fòrum interalimentari, Fertinagro Biotech, Corteva Agriscience i l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agronòmica de la UPM. A més, compta amb el suport del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, la conselleria d’Agricultura del Govern de La Rioja, l’ajuntament de Logronyo, la Unió d’Agricultors i Ramaders de la Rioja (UAGR-COAG), la Federació de Cooperatives Agràries de la Rioja (FECOAR), l’Institut de les Ciències de la Vinya i el Vi i la Universitat de la Rioja.

PROGRAMA