Sant Antoni de Portmany, 1 de febrer 2023.- En l’Assemblea General Extraordinària de la Cooperativa Agrícola de Sant Antoni, celebrada el diumenge 29 de gener, es va elegir al nou president, Toni Tur Boned, i es van renovar diferents càrrecs.

Toni Tur Boned “Secorrat” (Eivissa, 1988) es dedica professionalment a l’agricultura ecològica des de 2016. Boned ostentava anteriorment el càrrec de president de la Cooperativa Ecofeixes, a la qual ha quedat molt agraït i de la qual continuarà sent soci. Boned té com a missió fer que la cooperativa sigui una entitat amb el relleu generacional garantit, apostar per nous projectes i millores tècniques, més transparent i millor dotada.

En l’Assemblea també es van triar com a nous vocals a Neus Costa de “Ca Soldat” i a Vicente Marí “Palermet”. El lloc d’interventora de comptes va recaure en Casandra Riera de “Ca Tomas”.

La Junta Rectora va prendre nota de les propostes que diversos socis van fer en el torn de precs i preguntes.

La presidenta de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears, Jerònima Bonafé ha destacat que “els nous càrrecs suposen un relleu generacional en el Consell Rector de la Cooperativa Agrícola de Sant Antoni. A més, la cooperativa de Sant Antoni és una mostra de l’aposta dels joves per la fórmula cooperativa. Això reflecteix la importància que ha de, entre tots, aconseguim fer que el treball de les cooperatives i els seus socis sigui rendible econòmicament, socialment i mediambientalment. Si es compleixen aquests requisits, el relleu generacional està assegurat”.

La Cooperativa Agrícola de Sant Antoni, fundada en 1951, que en l’actualitat compta amb 2578 socis, basa la seva activitat fonamental en els serveis i subministraments agrícoles a Eivissa. La cooperativa, situada a Sant Antoni de Portmany, a més comercialitza la garrofa, l’ametlla i els cereals, entre altres.