Santa Maria, 7 de juny 2024.- Durant l’Assemblea General de Cooperatives Agroalimentàries Illes Balears, que va tenir lloc aquest dimecres 5 de juny a Pollença, el consell rector i els socis de les cooperatives que la integren, van fer una menció especial i un reconeixement al jove agricultor i ramader Toni Seguí, pels premis que ha rebut aquests darrers mesos per la seva tasca i compromís amb el Medi Ambient.
El passat mes de maig la prestigiosa entitat Basque Culinary Center va incloure a la llista ‘100 Joves Talents de la Gastronomia 2024’ aquest jove productor originari d’Inca per contribuir amb un canvi positiu a la cadena de valor de la gastronomia. El 2023, Toni Seguí va aconseguir una menció honorífica als Premis Nacionals de Joventut, a la categoria de Medi Ambient, que convoca l’Institut de la Joventut d’Espanya (Injuve).
Toni va ser reconegut per la seva tasca d’acord amb les mesures del Pacte Verd Europeu. La candidatura va ser presentada conjuntament per Cooperatives Agroalimentàries d’Espanya i Cooperatives Agroalimentàries Illes Balears. Toni Seguí (Inca, 1994) és soci propietari i gerent, juntament amb la seva germana Margalida, de l’empresa familiar SAT Son Jover i, a més, forma part de la comissió de joves de les Cooperatives Agroalimentàries de les Illes Balears.
La seva explotació compta amb 300 hectàrees amb 120 caps de cabres malaguenyes i 350 ovelles vermelles mallorquines, majoritàriament en producció lletera, amb la qual elaboren formatges artesans. També produeix hortalisses de secà tradicional el producte principal de les quals és la tomàtiga de ramallet.