Santa María, 9 de setembre 2022.- Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears lamenta la pèrdua de Bartomeu Cànaves, soci de la Cooperativa Pagesa de Pollença. Deixa una gran petjada en el món de l’agricultura i ramaderia balear.

Bartomeu Cánaves Barceló (20/07/1950 – 07/08/2022) va ser un dels clars defensors del cooperativisme a Mallorca. Va ser un dels fundadors de la Cooperativa Pagesa de Pollença i sempre va estar vinculat a ella ostentant els càrrecs de tresorer i vocal. “Cànaves va destacar per molts aspectes, sent un dels principals defensors del territori i la cultura d’Illes Balears. Li donava a més, un valor especial a les races autòctones”, recorda Martí Solivelles, president de la Cooperativa Pagesa de Pollença.

“Va ser un innovador en l’aplicació de nous processos i s’implicava en la formació i en les noves tecnologies i maneig del bestiar. Va ser un gran ramader d’oví  i va estar implicat en la recuperació de l’ovella vermella mallorquina. A més, sempre estava al dia en el més capdavanter en maquinària”, afegeix.

Va ser un dels primers agricultors que va implementar el cultiu de l’alvocat a Mallorca amb excel·lents resultats. De fet, tenia plans per a realitzar una nova plantació de cinc hectàrees.

El passat 15 d’agost, dia gran de la cooperativa Pagesa de Pollença es va rendir un homenatge a Tomeu. El dia va començar amb un minut de silenci en el seu nom.

Tomeu de Morell, com se li recorda, va ser un excel·lent professional i referent per al sector, per a la cooperativa i sempre serà recordat per tot el que va realitzar per l’agricultura i la ramaderia de les nostres illes i el cooperativisme balear.

Descansi en Pau.