Santa María, 17 de maig 2023.- Socis de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears han participat aquest matí en una jornada pràctica oferta per la cooperativa aragonesa Oviaragón Grup Pastores, dins del marc del programa de Desenvolupament Rural (PDR) Oviaragón – Mallorca 2021-2023.

En la jornada s’ha presentat “Nous sistemes de gestió en explotació. Lectors SIRA” impartit per Ana I. Galeote; Esperanza Horcas; tècniques veterinàries de Oviaragón Grup Pastores.

El *SIRA és un sistema d’identificació i registro animal basat en tecnologia RFID que permet la identificació i seguiment d’animals, en aquest cas guanyat oví, la qual cosa ajuda a complir amb la legislació actual. A més, ajuda als ramaders a les tasques diàries, com a localització d’animals concrets, detecció d’alarmes per edat o per baixa producció, etc. Aquesta tecnologia compta amb una gran capacitat de magatzematge de dades que, gràcies a la transmissió per GPRS (dades mòbils), no necessita la descàrrega immediata a un ordinador. Per tant, aquest sistema suposa un increment en la seguretat enfront de la pèrdua de dades.

Tots els assistents s’han mostrat un gran interès pel sistema SIRA.

        

 

Amb el support de: