• SYNPTNC, en col·laboració amb Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears, ha organitzat una jornada per a abordar la problemàtica d’unes illes sense producció d’aliments i begudes i quins són els factors fonamentals que cal abordar per a la permanència d’agricultura i ramaderia de les illes.

• Si el sector de les illes no produeix aliments, es produeix una pèrdua de valor molt important per la seva multifuncionalitat, i que la societat de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera no es pot permetre.

Selva, (Mallorca) a 18 de desembre de 2023.- La campanya “Si jo no produeixo, tu no menges” (SYNPTNC), en col·laboració ha navegat per les aigües del Mediterrani per a atracar a Mallorca, amb l’objectiu de posar en valor la cadena de valor alimentària de l’arxipèlag en una jornada titulada “Un dia sense aliments locals a Illes Balears”.

La benvinguda ha comptat amb la participació de Gabriel Trenzado, director general de Cooperatives Agro-alimentàries d’Espanya; i Ricardo Migueláñez, director general de Agrifood Comunicació, i la Consellera de Promoció Econòmica del Consell de Mallorca, María del Pilar Amate.

Trenzadoha recordat que gràcies a la iniciativa “Si jo no produeixo, tu no menges” és possible “acostar-nos a la societat amb un missatge positiu i que entengui no un relat d’idees sinó de fets, a més de la complexitat de la cadena i el molt que fem les cooperatives i tot el sector per la sostenibilitat i la necessitat que existeix de mirar al futur, perquè solament així podrem canviar a un model més sostenible des del punt de vista mediambiental, social i econòmic. Des de Cooperativas Agro-alimentarias de España volem animar a la resta de la cadena de valor a treballar junts i a generar una cadena sostenible i sobretot amb valor, que és el que ens portarà a tots a un futur respectuós amb el medi ambient”.

A continuació, s’ha dut a terme la taula rodona “La producció d’aliments en *Iles *Balears”, en la qual han estat presents Joan Llabrés, director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local del Govern d’Illes Balears; Santiago Tadeo, director gerent de COINGA SCL; i Guillem Adrover, representant de Som Pagesos.

Llabrés ha assegurat que “aquesta campanya resulta de vital importància perquè posa el focus en el productor. Des de l’administració ens centrem en defensar el nostre producte, però també és necessari posar el focus en les persones que ens proporcionen aquests aliments, produïts per persones que treballen cada dia de l’any sense descans perquè puguem tenir aliments frescos i de màxima qualitat en el mercat”.

L’esdeveniment ha continuat amb la celebració d’una segona taula rodona titulada “Factors fonamentals per a l’agricultura de les illes”, que ha comptat amb la participació de Fernando Fernández, director general d’Agricultura del Govern d’Illes Balears; Aldo Castellí, gerent de la cooperativa Camp Mallorquí; i Sonia Torres, gerent de la Cooperativa *Ecofeixes.

Per a finalitzar la jornada, Jerònima Bonafé, presidenta de Cooperatives Agro-*alimentàries Illes Balears, ha estat l’encarregada de clausurar aquest esdeveniment assenyalant que és important que avui hàgim posat sobre la taula el valor de la producció d’Illes Balears, així com les problemàtiques que afrontem, on les cooperatives i *Sat’s són part de la solució. Garantir aquesta producció és una responsabilitat comuna: ens juguem la sobirania alimentària en el nostre arxipèlag.

“Per a això, cal comptar amb els recursos necessaris per al sector i perquè tota la població pugui conèixer les necessitats d’aquest. D’aquesta manera, productors i especialment, els nostres socis cooperativistes podran fer arribar els seus productes als consumidors de manera competitiva”, ha finalitzat Bonafé.

Fins al moment, són 45 les organitzacions que donen suport a aquesta iniciativa. Si vols conèixer més d’aquesta iniciativa, podràs obtenir informació en la pàgina web www.siyonoproduzcotunocomes.com 

 

Sobre SYNPTNC:
“Si yo no produzco, tú no comes” és una iniciativa de Agrifood Comunicació i Cooperatives Agro-alimentàries d’Espanya que desenvolupa un projecte col·laboratiu de comunicació i relacions públiques per a millorar la reputació dels productors d’aliments i conscienciar a la societat de la importància del sector agroalimentari.