Santa María, 11 de març de 2022 .- Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears s’ha sumat a la gran manifestació en defensa del món rural que tindrà lloc el 20 de març a Madrid, després de l’aprovació pel Consell Rector de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears.

Sota el lema #JuntosPorElCampo, les grans organitzacions que representen al món rural sortiran al carrer per a reivindicar les necessitats dels qui ocupen el 84% de territori

A l’espera de la confirmació definitiva del recorregut per part de la Delegació del Govern, aquesta mobilització té previst partir des de la Porta d’Alcalá a les 11 del matí per a continuar pel Passeig de la Castellana i finalitzar en la font de Sant Joan de la Creu, a l’altura del Ministeri per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic (MITECO), on es durà a terme la lectura del manifest que recull les reivindicacions de tots els convocants.

MÓN RURAL VIU
Aquesta gran mobilització omplirà els carrers de Madrid perquè la societat en general escolti les necessitats del camp i mostri el seu suport perquè el Govern presti més atenció i cura necessària als qui ocupen el 84% del territori. En definitiva, perquè la societat doni suport a un món rural viu, en el qual el camp sigui un espai per a viure dignament i sigui comprès i valorat en les àrees.

Per al president de Cooperatives Agro-alimentàries d’Espanya, Ángel Villafranca, “les cooperatives, com les empreses dels agricultors i ramaders, ens sumem a la manifestació per la difícil situació que travessa el sector, (increments de costos, baixa rendibilitat, exigències mediambientals i de benestar animal…), i pels canvis que s’exigeixen en el model productiu que posen en perill la competitivitat i la supervivència de les explotacions. És necessari sensibilitzar a les administracions i a la societat que sense suport i sense temps per a dur-los a terme, no es podran abordar els canvis necessaris per a adaptar-nos a les exigències de sostenibilitat”.

#juntosporelcampo #20MRural

Manifest agrari i taula reivindicativa


DESCARGAR PDF