SUSTENTTA és un programa impulsat per la Fundació Daniel i Nina Carasso en col·laboració amb Red2Red.

Objectiu del programa
El programa Sustentta té com a objectiu dotar a les cooperatives agroalimentàries d’un full de ruta per a acompanyar en la seva transició a pràctiques de producció, transformació, comercialització i gestió cada vegada més sostenibles.

Cada cooperativa podrà triar dos paquets d’assessorament d’entre els següents:
• Paquet 1. Dinamització agroecològica: reforç tècnic especialitzat vinculat a l’impuls de processos de dinamització agroecològica entre els socis/as productors; en els equips de les cooperatives o en els territoris en el seu conjunt.
• Paquet 2. Governança i lideratge per al canvi: Noves formes d’organització, noves tècniques per a impulsar l’acció col·lectiva (dinamització, cooperació, col·laboració); posada en marxa d’accions destinades a posicionar a més dones i joves en els òrgans de governança de les cooperatives i fomentar la seva participació, a la creació de canals d’interlocució oberts i eficaces, així com mecanismes de participació i millora de la transparència, accions de sensibilització i formació als consells rectors, gerències i teixit cooperatiu en general.
• Paquet 3. Anàlisi de la cadena de valor: anàlisi dels nous canals de comercialització vinculats al procés de transició (pla de negoci, resultats esperats, recursos necessaris…etc.)

A qui es dirigeix?
Sustentta es dirigeix a totes les cooperatives agroalimentàries d’Espanya que vulguin avançar cap a l’alimentació sostenible i mostrin compromís i lideratge per a promoure aquests canvis en els seus sectors productius, en el territori i en la societat.

La Fundació Daniel i Nina Carasso i Red2Red seleccionaran, a través d’aquesta convocatòria, a un màxim de 12 cooperatives a partir del seu compromís i motivació amb la transició cap a pràctiques més sostenibles.
El Programa Sustentta ofereix dos tipus d’acompanyaments a les cooperatives agroalimentàries seleccionades: accions individuals, a desenvolupar en cada cooperativa; i, accions de caràcter col·lectiu, en les quals participaran totes les cooperatives que integrin el programa.

En què consisteix?

El Programa Sustentta ofereix a les cooperatives agroalimentàries participants assistència tècnica, formació i assessorament, adaptada a les seves necessitats i possibilitats (equips i recursos disponibles, projectes ja impulsats i previstos, activitat principal i evolució previsible dels mercats i productes…) per a consolidar-se com a agent clau en la transició cap a l’alimentació sostenible.

L’equip tècnic de Sustentta treballarà conjuntament amb cada cooperativa amb l’objectiu de definir la seva estratègia i pla d’acció a fomentar l’alimentació sostenible  i local que afavoreixi la sostenibilitat econòmica, ambiental i social de cada cooperativa, dels territoris i sectors en els quals operen i de la societat en el seu conjunt.

A més d’aquesta ruta individual el grup de cooperatives participants (com a màxim 12 cooperatives de tot el territori nacional) trobaran en Sustentta un espai d’intercanvi, connexió i aprenentatge compartit.

 

CONVOCATÒRIA OBERTA. El termini de presentació de sol·licituds està obert fins al 23 de juny de 2023 per a totes les cooperatives agroalimentàries d’Espanya interessades a reforçar la seva transició cap a pràctiques més sostenibles.

Les cooperatives que desitgin participar en el programa Sustentta hauran de presentar la seva sol·licitud a través del qüestionari disponible en el següent enllaç

: https://es.surveymonkey.com/r/programaSUSTENTTA

 

Más info: https://sustentta.com/