El Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, MAPA, va publicar divendres passat 22 de juliol en el seu web el catálogo de explotaciones modelo disponibles perquè els joves puguin sol·licitar plaça i obre el termini per a remetre les sol·licituds des d’avui 26 de juliol i fins al 16 d’agost, tots dos inclusivament.

El Ministeri ja ha obert el termini per a sol·licitar una de les places disponibles per a participar en el programa CULTIVA22, un programa d’estades formatives per a joves amb una durada de 5 a 14 dies en explotacions model d’acolliment situades en tota Espanya. Aquest programa és totalment gratuït per als participants i el finança el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació.

CULTIVA22 està dirigit a joves agricultors o ramaders, que es van incorporar com a responsables d’explotació a partir de l’1 de gener de 2017 (tenint menys de 41 anys en el moment de la seva instal·lació).

Del catálogo de explotaciones modelo disponibles, 76 d’elles són explotacions de socis de cooperatives, presentades a través de Cooperatives Agro-alimentàries d’Espanya i les seves federacions regionals. Com en edicions anteriors, Cooperatives Agro-alimentàries d’Espanya, en col·laboració amb les seves Federacions i Unions territorials, ve organitzant en els dos últims anys aquest tipus d’estades formatives amb una experiència molt positiva.

Així mateix, en la seu electrònica del MAPA s’ha penjat el Manual de Instrucciones

per a sol·licitar plaça i resta de documentació (incloent el model de formulari de sol·licitud en cas que el jove delegui la representació en un tercer per a presentar la documentació a través de seu electrònica amb certificat digital).

Mès informació:
Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación: https://www.mapa.gob.es/es/desarrollo-rural/temas/jovenes-rurales/visitas-formativas/default.aspx