La Cooperativa de Sant Antoni obre un mercat els divendres per a donar sortida al producte local agrícola i de quilòmetre 0

https://www.noudiari.es/2020/07/la-cooperativa-de-sant-antoni-abre-un-mercado-los-viernes-para-dar-salida-al-producto-local-agricola-y-de-kilometro-0/

NouDiari / L’Ajuntament de Sant Antoni i la Cooperativa Agrícola de Sant Antoni han presentat aquest matí el nou Mercat de La seva Cooperativa per a la venta de producte agrícola local i de quilòmetre 0, així com de productes elaborats o transformats a Eivissa, “amb l’objectiu d’ajudar als agricultors a donar sortida als excedents de producció”, explica el Consistori.

El mercat començarà aquest divendres dia 31 de juliol i se celebrarà tots els divendres de 9 a 14 hores a l’esplanada situada devora la Cooperativa Agrícola de Sant Antoni, al principi del Camí de sa Vorera.

Al acte de presentació ha assistit el regidor d’Obres Públiques, Mobilitat, Transport i Comerç, Joan Torres; el regidor d’Economia, Hisenda, Agricultura i Pesca, Xicu Cardona; el president de la Cooperativa de Sant Antoni, Joan Tur Armat, i un membre del consell rector de la Cooperativa, Pepe Colomar .

El regidor Joan Torres ha explicat que es tracta d’un projecte en el qual es treballa “des de fa temps” perquè els agricultores comptin con un punt de venta directa.

La posada en marxa s’ha accelerat a causa de la baixa demanda d’enguany amb  motiu de la poca activitat empresarial generada por la crisi econòmica de la Covid-19.

“Hi ha molta producció i poca sortida perquè hi ha molts negocis tancats o que no estan treballant al mateix ritme que altres temporades, pel que amb aquest mercat es pretén ajudar a la pagesia a treure els productes”, ha destacat Torres, que ha assenyalat que la idea és mantenir el mercat durant tot l’any.

Torres ha explicat que, de moment, únicament es podrà accedir amb cotxe i que “s’està treballant con el Consell d’Eivissa per a habilitar un pas de vianants segur per a poder accedir caminant des del poble fins a la Cooperativa”.

Ajuda a la comercialització dels productes

El regidor Xicu Cardona ha destacat que aquest tipus d’iniciatives “sempre la seva positives per a ajudés la comercialització del nostre producte i donar-li un major valor” i que l’Ajuntament “sempre donarà el seu suport econòmic i logístic a qualsevol iniciativa que serveixi per a impulsar el sector primari del nostre municipi”.

Des de la Cooperativa, Pepe Colomar ha explicat que “la idea es donar suport a la producció local, ajudar als agricultors professionals a treure més fàcil el seu excedent, oferir als joves agricultors un punt de venta directa i, per últim, intentar donar força a les varietats autòctones”.

Per la seva part, el president de la Cooperativa, Joan Tur Armat, ha indicat que s’ha fet un gran esforç perquè aquest mercat sigui “per fi una realitat” i poder disposar d’un espai dedicat als agricultors del municipi i de tota l’illa.

Els interessats en participar han d’estar inscrits el Registre Insular Agrari (RIA), posar a la venta únicament productes locals i presentar l’autorització sanitària corresponent i etiquetatge legal per als productes elaborats o transformats. El termini d’inscripció al mercat finalitza el 6 d’agost i es pot fer la gestió a través de la sedo electrònica de l’Ajuntament de Sant Antoni o presencialment en l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) sol·licitant cita prèvia al 971 340 111.