Santa Maria, 22 de maig 2023.- Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears felicita les autoritats en matèria de seguretat alimentària i medi ambient per la confiscació de la partida d’ametlla contaminada per aflatoxines importada per una empresa de Mallorca i d’origen australià. Animem a continuar fent controls sobre aquesta mena de pràctiques fraudulentes que tant perjudiquen el sector i a tota la cadena alimentària.

Segons les notícies publicades aquesta ametlla procedent d’Austràlia està requisada per les autoritats a la península i no ha estat comercialitzada a les Illes Balears.

Les nostres entitats sòcies que treballen amb ametlla, entre altres, Camp Mallorquí *SCL , el *Grup de Productors de Fruita seca i la Cooperativa Sant Antoni d’Eivissa disposen d’estrictes programes de control de la qualitat, seguretat alimentaria i bones pràctiques de la indústria agroalimentària que garanteixen el compliment de tota la normativa aplicable, així com alts estàndards de qualitat del producte final.

A les botigues de les nostres entitats sòcies es poden trobar productes de qualitat amb garantia d’origen en compliment de tota la normativa, per tant, el consum dels nostres productes és segur.

 

Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears
Fundada el 1988, Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears representa i fa costat a les entitats sòcies. Actualment té 38 entitats sòcies que aconsegueixen tots els sectors agroalimentaris de les quatre illes Balears. Les cooperatives són els principals actors del sector agroalimentari a Illes Balears, per la qual cosa l’entitat té un paper transcendental en la producció d’aliments, la protecció del paisatge i del medi ambient de l’arxipèlag.