Santa María, 6 d’abril 2022.- En l’arxipèlag balear es produeixen Olis d’Oliva Verge Extra (AOVES) d’alta qualitat i el treball de cooperatives com la de la Cooperativa Agrícola Sant Bartolomé de Sóller ha estat reconegut per l’Escola Superior de l’Oli d’Oliva. La cooperativa mallorquina ha obtingut aquest lloc de finalista en la categoria “Millor AOVE Illes Balears elaborat per Cooperativa” amb la seva aove Olis Sóller Gran Selecció.

L’Escola Superior de l’Oli d’Oliva ha donat a conèixer el resultat dels Premis internacionals que organitza amb caràcter anual. Més de 190 olis de set països diferents han participat en la competició, incloent tant cooperatives com productors i envasadors. Els premis oficials de l’Escola inclouen sis categories. Així mateix, la cooperativa Santíssim Crist de la Misericòrdia s’alça com a guanyadora dels ESAO Awards, els Premis Oficials de l’Escola Superior de l’Oli d’Oliva, en el rànquing de “Millor AOVE d’Espanya.

Guia Oficial de l’Escola Superior de l’Oli d’Oliva

A més, l’Escola ha fet coincidir la resolució dels Premis amb el llançament de la Guia ESAO, on apareixeran els guanyadors i finalistes no sols dels ESAO Awards, sinó també dels premis Mario Solinas del Consell Oleícola Internacional i dels Premis Aliments d’Espanya del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació.

Com a novetat, enguany la guia es presenta en format en línia i d’accés gratuït. Inclou filtres per a fer cerques en funció de les varietats, els guardons obtinguts, certificats i altres.

VEURE GUIAinfo.esao.es/guia

LLISTAT COMPLET DE GUANYADORS I FINALISTES: https://info.esao.es/es/ganadores-de-los-esao-awards