Santa María, 22 de junio 2021- Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears, juntament amb empreses associades de Cooperatives de Treball Associat de les Illes Balears (UCTAIB), s’han reunit amb la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura del Govern de les Illes Balears per a abordar les oportunitats que ofereix el finançament europeu per a l’economia social.

El conseller Miquel Company ha animat a les cooperatives participar en les convocatòries estatals que s’estan publicant en el marc del Next Generation-EU.

Al voltant de 15 persones han participat en aquesta trobada telemàtica en representació d’empreses que tenen com a objectiu principal el proveir i mantenir de llocs de treball als socis i sòcies que la formen, ja que els treballadors són, a més, propietaris de mitjans de producció. Aquesta singularitat suposa, en molts casos, un repte i és per això que el Govern ha volgut ajudar-los amb aquesta jornada tècnica per a resoldre dubtes.

El conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company; el director de Fons Europeus, Félix Pablo; i el director de l’Oficina de Planificació i Coordinació d’Inversions Estratègiques (OIE), Joan Carrió, han informat els participants sobre la gestió que el Govern de les Illes Balears està duent a terme quant al programa Next Generation-EU i a la resta de programes de finançament europeu. Per part de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears han assistit la tècnica, Laura Sansó; el gerent de Camp Mallorquí, Aldo Castellí; Inés Calleja de Cooperativa Noma i Margalida Torrelló representant a Ecoilla.

Aquesta sessió, que forma part del cicle de trobades informatives impulsades des del Govern amb la intenció d’acostar a diferents col·lectius els detalls dels fons europeus i de facilitar al màxim la participació en el procés d’elaboració. El Govern està treballant amb aquesta estratègia autonòmica amb l’objectiu d’aconseguir la transformació cap a un nou model socioeconòmic.

Company ha animat als assistents a presentar el màxim de propostes a les convocatòries que publiquen els ministeris del Govern d’Espanya amb l’objectiu que totes les idees, sigui com sigui la grandària de l’empresa promotora o la seva forma jurídica, tinguin l’oportunitat de ser avaluades i, si correspon, finançades.