Santa María, 20 de juliol 2021.- La Cooperativa Agrícola de Porreres ha acollit la trobada entre representants del Consell de Mallorca i de cooperatives Agro-alimentàries de Mallorca que participen en la campanya de foment de les compres de producte local organitzada per la institució insular: «Amb el producte de Mallorca». Es tracta d’una iniciativa que ha posat en circulació 4.778 bons bescanviables per lots de producte de Mallorca i que dinamitzarà el sector productiu durant tot l’estiu. A més facilitarà la sortida de productes que s’han vist afectats per la COVID-19.

Així, el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, s’ha reunit amb la presidenta de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears, Jerònima Bonafé, el president d’UCTAIB, Enric Pozo, i representants de les cooperatives, entre ells, Esperança Mora de la cooperativa agrícola de Porreres i de la resta d’establiments participants. També hi han estat presents el director de Promoció Econòmica, Joan Font, i la directora d’Artesania, Marta Jordà.

També han assistit membres de cooperatives i del sector productiu com: Societat Agrícola i Ramadera de Petra; Cooperativa Agrícola Sant Bartomeu de Sóller; Cooperativa Agrícola Sant Joan; Societat Cooperativa pagesa de Pollença; Societat Cooperativa Agrícola i Ramadera de Llucmajor; Cooperativa Agrícola de Porreres; Cooperativa Agrícola d’Andratx; Cooperativa Agrícola d’Artà; Agromallorca; Productors Mallorquins de Fruits Secs; Societat Cooperativa Limitada del Camp Mallorquí.

Des de fa una setmana, la ciutadania pot sol·licitar els bons a través del web www.ajutsmallorca.com, indicant amb quin establiment vol participar. A partir del 25 de juliol i fins al 25 d’octubre, les persones amb un bo han de fer una despesa mínima de 200 euros a l’establiment escollit i el podran bescanviar pel lot de productes mostrant el QR del bo, el document d’identitat i els tiquets de compra.

Segons la presidenta de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears, Jerònima Bonafé “Des de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears durant aquests mesos hem estat treballant mà a mà amb el Consell de Mallorca per a preparar aquesta campanya com mesura per donar suport a les empreses del sector que s’han vist greument afectades per la COVID-19 com és el sector de l’oli, de l’oliva, de l’ametlla, del vi i d’altres productes. La iniciativa que ha posat en marxa el Consell de Mallorca permetrà que els consumidors coneguin les botigues de cooperatives com referent de producte local de Mallorca i fidelitzar i premiar als nostres socis.

Consideram que amb aquesta campanya justifica que la IGP Ametlla de Mallorca, la DO d’oli i d’oliva de Mallorca i les nostres DO i les IGPs puguin fer promoció dels seus productes de qualitat.

“Volem recordar que hi ha 13 cooperatives repartides per tota l’illa de Mallorca que participen en aquesta campanya: A més de la de Porreres, també es repartiran lots de producte a les cooperatives municipals d’Andratx, Artà, Inca, Llucmajor, Petra, Pollença, Sant Joan i Sóller; Camp Mallorquí a Montuïri i Consell; Agromallorca a Palma, i Productors Mallorquins de Fruits Secs a Binissalem” ha recalcat la presidenta de Cooperatives Agro-alimentàries.  A més, hi participen altres establiments de municipis diferents.

Per la seva banda, el conseller Alzamora ha indicat que amb aquesta campanya “aconseguim promocionar el producte de Mallorca entre la ciutadania i donar sortida a milers de productes, ja que són 22 productes per cada lot, i l’objectiu és repartir 4.778 lots. A més, fer un obsequi així no només és un reclam atractiu, sinó que també és una manera de premiar els consumidors de producte de Mallorca, molts d’ells clients habituals o fins i tot socis de les cooperatives”.

Lots de 22 productes locals

El lot conté 22 productes elaborats a l’illa i està valorat en 153 euros. Inclou tres botelles de vi; d’oli i d’olives; una bossa d’ametlles; productes frescos com formatge, sobrassada o un gató; però també un siurell, una bossa de tela de llengües o una peça de sabó, entre molts altres.

Els productes formen part de les diferents denominacions d’origen presents a Mallorca com ara la IGP Ametlla de Mallorca, D.O. Oli i oliva, de la IGP Sobrassada de Mallorca, IGP Vi de la Terra, l’Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears, productors ecològics (APAEMA) i de professionals de l’artesania amb carta acreditada.