ESAO, la Escuela Superior del Aceite de Oliva, anuncia l’obertura, per setè any consecutiu, de les inscripcions en els ESAO Awards, els premis que reconeixen la qualitat dels millors verges extra elaborats per cooperatives oleícoles.

Tornen un any més els Premis ESAO, on competiran tots els olis d’oliva classificats com a verges extra, que hagin estat elaborats en la campanya 2022-2023 tant per Cooperatives com per Productors particulars, a escala nacional i internacional. Així mateix, podran participar envasadors.

Des de ESAO es mostres expectants amb la nova campanya d’oli d’oliva. “Ens trobem davant una campanya baixa a escala global tant en quantitat com en qualitat de l’oliva. Tres són els motius principals: les onades de calor, la sequera i la *becería característica de l’olivera”, apunta Susana Romera, directora tècnica de *ESAO. “Les Cooperatives oleícoles i els productors particulars estan desenvolupant un treball molt important en la seva professionalització i en la millora de la qualitat dels seus olis”, continua. “A través dels *ESAO *Awards volem reconèixer aquest esforç i comunicar-lo al consumidor final”.

Els AOVEs participants dels ESAO *Awards compten amb l’oportunitat de ser inclosos en la Guia ESAO, la qual reuneix els millors Olis d’Oliva Verges Extra, en format en línia i d’accés gratuït. “Ser guardonat en una competició d’aquest tipus, com els ESAO Awards, ajuda a productors i cooperatives a difondre la qualitat dels teus olis i contribueix a augmentar les vendes a tot el món”, apunten des de ESAO.

El termini de presentació d’inscripció ja està obert. El pròxim 22 de desembre finalitza el termini d’inscripció amb un 30% de descompte per a Cooperatives, almàsseres privades i envasadors que vulguin participar en els ESAO Awards, els Premis Oficials de l’Escola Superior de l’Oli d’Oliva.

Més informació sobre els ESAO Awards:

 https://www.esao.es/premios-escuela-superior-del-aceite-de-oliva/