Madrid, 3 de juny 2021.- La Indicació Geogràfica Protegida Ametlla de Mallorca ha estat present en la trobada internacional de gastronomia Madrid Fusió Aliments d’Espanya, celebrat en el recinte de Madrid IFEMA des del dilluns 31 de maig fins al dimecres 2 de juny. Reconeguts xefs, restaurants, restauradors, distribuïdors i grans superfícies de la península i Canàries han acudit a l’estand de la IGP Ametlla de Mallorca per a interessar-se per aquesta marca reconeguda.

Xou cookings

Durant les tres jornades es van fer diversos xous cookings on l’ametlla mallorquina ha estat un dels ingredients principals dels plats preparats. Pinxo González, xef del restaurant palmesà “Escuradents i Ganivets” ha presentat a Madrid Fusió un plat en el qual la IGP Ametlla de Mallorca és protagonista. Es tracta d’una tapa de molles amb sobrassada desgrasada (molles vermelles) molt cruixents. Com a base té una crema d’ametlla amb llet de coco súper untuosa. El punt d’albercoc de Mallorca l’aportarà un chutney amb vinagre d’arròs, una miqueta de sake i la fruita mallorquina. Tot això està coronat amb una neu de formatge mahonés congelat. Resulta així una tapa molt de Mallorca amb un toc asiàtic.

Pinxo González, xef del restaurant “Escuradents i ganivets” al costat de José Cortés, Xef Executiu en els restaurants Diablito i vicepresident en ASCAIB

 

Però no ha estat l’únic xou cooking dels presentats en l’estand de Mallorca. La xef Marta Roselló del restaurant “Sal de Cocó” va preparar un cruixent de sobrassada amb praliné d’ametlla de Mallorca i herba sana.

 

Marta Roselló, chef del restaurante “Sal de Cocó”

 

Per part seva, Ricardo Rossi, xef del restaurant del “Hotel Valldemossa” va presentar una galeta d’ametlla mallorquina amb crema de formatge semicurat de Mallorca, gel d’herbes dolces i pols d’ametlles caramel·litzat.

Galeta d’ametlla mallorquina realitzada pel xef Ricardo Rossi

També els xefs de ASCAIB van preparar un bescuit de xocolata, ametlla mallorquina i arbequina, crema d’alvocat, figues i taronja confitada.