Santa María, 27 de juliol 2021.- La Cooperativa Sant Bartomeu de Sóller ha arribat a un acord amb Agromart Balear per a distribuir les taronges i llimones de Sóller per tota Mallorca.

En l’acte han participat Miquel Gual, president de la Cooperativa Sant Bartomeu de Sóller; Miquel Figuera, Soci administrador de Agromart Balear i Xisco Martí, director comercial de Agromart Balear, respectivament.

Segons Miguel Gual: “en l’última Assemblea de la Cooperativa Sant Bartomeu de Sóller es va acordar diversificar al màxim els nostres clients.  Les taronges de Sóller estan tenint un pla de millora amb replantació i un pla de millora per a preservar les varietats locals i producte 100% mallorquí. Així hem arribat a un acord amb Agromart Balear perquè venguin taronges i llimones de la cooperativa Sant Bartomeu de Sóller. El producte final que arribarà al client és un producte de qualitat que només la dóna aquest lloc de la Serra de Tramuntana”.

“Avui dia, fem una comanda setmanal a la Cooperativa Sant Bartomeu de Sóller de cinc tones de taronja mallorquina i 4 tones de llimones. Així amb aquests acords els payeses tindran ganes de continuar cuidant els seus tarongers, tornar a plantar i mantenir els camps mallorquins. Ara distribuirem la taronja i les llimones de la cooperativa Sant Bartomeu de Sóller en les 22 botigues de tota Mallorca on donem ocupació a 280 persones”, segons Xisco Martí, director comercial de Agromart Balear.

Recorda Gual que “no hi ha cap lloc en l’hemisferi nord que tingui taronges a la fi d’estiu. A Sóller som els únics productors actuals de taronges que van directament de l’arbre a la taula, sense passar per la cambra”.