Santa María, 31 de maig 2021.- La Cooperativa del Camp de Formentera té presència amb una pàgina en el Periòdic d’Eivissa i Formentera on es perfila com una alternativa per a revitalitzar el sector primari.

Ara mateix, la Cooperativa del Camp de Formentera compta amb més de 400 socis i gestiona una superfície de 270 hectàrees de terres de cultiu de Formentera i gràcies a la intervenció del Consell de Formentera i les Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears va tornar a la seva reactivació en 2010. En 2015 va tornar a posar el marxa el projecte “Cens de Terres de Cultiu”, un projecte pioner per a potenciar i dinamitzar el sector agrícola de l’illa, recuperant finques agrícoles que es trobaven abandonades o que havien deixat de conrear-se.

La labor de la Cooperativa del Camp és la revitalització del sector agrícola en una illa monopolitzada pel sector turístic. Per això, durant aquest període la Cooperativa ha dut a terme diversos projectes, com ha contribuït a la posada en marxa de la bassa de reg, ha realitzat la plantació d’una hectàrea de plantes aromàtiques, ha dut a terme la replantació d’arbres fruiters que ha suposat la plantació de més de 2.500 oliveres i altres 1.500 fruiters, entre figueres, ametllers i altres arbres fruiters.

També durant aquest any, la cooperativa treballa en la instal·lació d’un molí fariner per a l’elaboració de farina de blat de xeixa per al consum humà que espera que estigui llest per a aquest estiu. Un altre dels projectes és la instal·lació d’una almàssera per a oli, molt demandada pels seus socis. I també està en marxa el projecte d’instal·lar una formatgeria i obrador per a l’elaboració de productes envasats.

Des de la seva reactivació en 2010, la Cooperativa té com a objectiu recuperar el camp de Formentera, apostant per una Formentera rural i fer de l’illa un lloc més sostenible i conservar l’illa tal com la van conèixer el formenterers d’antany.