Artà, 27 d’octubre de 2023.- La Cooperativa Agrícola d’Artá s’ha sumat al projecte “Emblematics balears” que dona visibilitat i protegeix el comerç tradicional. La cooperativa del municipi s’ha inclòs en la categoria de comerç arrelat ja que és un establiment comercial que desenvolupa una activitat singular que ofereix un producte, servei o ofici diferencial i tradicional del territori.

“Emblematics balears” és un projecte impulsat per la Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia, a través de les Direcció General d’Empresa, Autònoms i Comerç i de l’Institut d’Innovació Empresària.

La Cooperativa d’Artà és una cooperativa agrícola sense ànim de lucre que es va fundar en 1979 i que representa la unió dels treballadors agricultors del municipi. Els socis fundadors eren agricultors en gran part jubilats, i avui dia continuen els fills i els nets. Compta amb uns 70 socis amb dret de vot i uns 150 socis col·laboradors. El seu principal objectiu des de la seva fundació és l’impuls del sector primari local.

A la botiga de la Cooperativa de Artá es venen fruites, verdures i hortalisses de temporada, així com altres productes de Km 0, com a olis, licors, formatges, sobrassades, confitures, fruita seca, mel, vins, galetes, etc.

D’altra banda, a part de la botiga, disposen d’una zona de bricolatge i jardí, així com d’un magatzem agrícola on es venen aliments per als animals, objectes per al jardí i plantes autòctones.

En total van ser 7 comerços del municipi de Artá els que van rebre el distintiu.