Santa María, 6 de maig 2021.- Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears continua posant en valor el sector de l’agricultura i de totes les seves cooperatives. El president de la Cooperativa Camp Mallorquí, Miquel Gual, juntament amb la directora de Sobirania Alimentària, Paula Valero acompanyats de Jeroni Barbón, gerent de Mercapalma, van realitzar una visita a l’espai de “Situat de productors” en Mercapalma, que té lloc com a punt de venda a particulars i a empreses.

Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears reclama la necessitat de mantenir un espai perquè els productors locals de fruites i hortalisses puguin posar a la disposició del canal HORECA i del petit comercio productes frescos, acabats de recol·lectar. En definitiva, productes de proximitat, procedents de les seves explotacions. El Situat de Productors és un espai situat en Mercapalma on els productors dos dies a la setmana, dimarts i divendres de 5 a 8 del matí posen a la disposició de petits establiments i del Canal HORECA els seus productes.

Segons Miquel Gual, president de la Cooperativa Camp Mallorquí: “La disminució de productors que duen a terme aquest tipus de comerç, posa en perill la viabilitat d’aquest espai. Els agricultors professionals vendran allí els dimarts i divendres el seu producte 100% local, un producte que recullen en les seves explotacions el dia d’abans i l’endemà, totalment fresc, el posen a la venda. És la màxima expressió d’un mercat d’agricultura de proximitat. Ara Situat de Productors està en declivi. Aquesta situació produeix pèrdues per a l’entitat gestora. Per això, des de Camp Mallorquí sol·licitem la implicació de Mercapalma i de la direcció general de Sobirania Alimentària per al Situat.

“Aquesta situació no és sostenible. Però no vull que es tanqui aquest espai pel que estem preparant un document conjunt amb Mercapalma, Palma Activa i la Cooperativa Camp Mallorquí com a representant de tots els agricultors. Proposem crear una marca pròpia de “Situat de Productors”. Des de Camp Mallorquí podem controlar la traçabilitat i la informació veraç per al consumidor.”

(D’esquerra a dreta) Jeroni Barbón, gerent de Mercapalma; directora de Sobirania Alimentària, Paula Valero i el president de la Cooperativa Camp Mallorquí, Miquel Gual.

El president de la Cooperativa Camp Mallorquí “agraeix la visita de la directora de Sobirania Alimentària perquè estem fent un nou pla per a reactivar-lo i necessitem tot el suport necessari.”