Santa María, 27 de novembre de 2023.- La cooperativa Camp Mallorquí compleix el seu 40 aniversari. Aquest divendres va realitzar una celebració en la finca Son Termes en la qual va reconèixer el treball de les persones que han treballat i han presidit la cooperativa de segon grau durant aquestes quatre dècades.

El president actual de Camp Mallorquí, Miquel Gual va plantejar els reptes de futur i va apostar per reforçar el cooperativisme en la societat mallorquina. En el seu discurs *Gual defensarà el paper de les cooperatives en l’economia agroalimentària de Mallorca. “Les cooperatives són cristal·lines, no especulen la terra, la sembren, no ens deslocalitzem, invertim en beneficis viables per a les explotacions perquè senzillament volem defensar als nostres agricultors i ramaders. La nostra vocació és ser la millor opció”, vaig a afirmar.

Per part seva, la presidenta de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears, Jerònima Bonafé, vol reconèixer el treball i l’esforç durant aquests 40 anys de la cooperativa de segon grau Camp Mallorquí. “La intercooperació continua sent un pilar molt important per a aconseguir els reptes cooperatius als quals ens enfrontem des d’Illes Balears”.

Amb motiu d’aquest aniversari, Camp Mallorquí va fer un reconeixement a tots els presidents que han passat per la cooperativa -com Miquel Mascaró (cooperativa Agrícola de Montuïri); Jaume Aulet (cooperativa Agrícola i Ramadera de Llucmajor); Francesc Garcias (cooperativa ALPIRA d’Algaida); Julià Sansaloni (cooperativa de San Salvador d’Artà); Francesc Oliver (cooperativa Alpira d’Algaida); Gabriel Adrover (cooperativa Simó Tort de Manacor) i Antoni Garcias (cooperativa Alpira d’Algaida)- i als gerents Cristòfor Soler, Antoni Ribas, Bàrbara Mestre, Arturo Maside, Joan Magro, Georgina *Brunet i Gonzalo Rodríguez. En l’actualitat, el gerent és Aldo Castelli.

La gala va reunir a tots els socis de les cooperatives, proveïdors i clients. També assistiran, entre altres, el conseller d’Agricultura, Pesca i Medi natural, Joan Simonet; el director general d’Agricultura, ramaderia i desenvolupament rural, Fernando Fernández, la gerent de IRFAP, Georgina *Brunet; la consellera de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Malllorca, María del Pilar Amate; el president del grup Va unir, Josep Pere Colat.