Santa María, 1 de juny de 2022.- Com cada any, SIGFITO l’empresa que coordina el Sistema de Recollida d’Envasos de fertilitzants i fitosanitaris reconeix a aquelles empreses que més conscienciades estan amb el medi ambient. En Balears, el punt de recollida que més han reciclat en 2021 han estat la cooperativa menorquina Agrícola Sant Martí situada en el municipi des Mercadal.  El Conseller de Medi Ambient del Govern de Balears, Miquel Mir; acompanyat de la Consellera d’Agricultura, Mae de la Concha juntament amb la presidenta de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears, Jerònima Bonafé han visitat el punt de recollida i fet lliura aquest matí del guardó al president de la cooperativa Joan Fullana. L’entitat amb més de 60 anys d’antiguitat porta col·laborant amb SIGFITO des de 2005.

Durant l’acte, s’han anunciat les últimes dades de recollida. Des de l’any 2005 en l’arxipèlag s’han reciclat més de 441.295 quilos d’envasos buits, una mitjana anual de 25.959 quilos per any, gràcies a la col·laboració dels 37 punts de recollida situats a les illes. En aquests punts es dipositen els envasos buits de SIGFITO per a complir amb la normativa i el medi ambient. Un servei gratuït que realitzen les cooperatives agroalimentàries als socis i a la societat

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir ha destacat el compromís de la Cooperativa Agrícola Sant Martí i ha agraït la seva implicació en el reciclatge dels envasos agraris. “Que tots els agents socials i econòmics se sumin a canviar el model de gestió de residus i a fer passos per a la reducció i el reciclatge és una molt bona notícia per a deixar un millor futur a les generacions que venen”, ha afegit el conseller.

La presidenta de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears, Jerònima Bonafé ha destacat que “les cooperatives de Balears porten més de 20 anys reciclant amb SIGFITO per al seu compromís amb el medi ambient i que així puguin complir amb la normativa europea”. Entre altres cooperatives que han rebut el guardó destaquen la Cooperativa Agrícola de Porreres i la Cooperativa de Santa Eulalia.

El president de la Cooperativa Sant Martí, Joan Fullana ha subratllat el recollir el premi que ” des de la cooperativa Sant Martí difonem les bones pràctiques ambientals i gràcies a aquest premi ens animem a continuar fent-lo”.

Per part seva, Susana Fernández Directora General de SIGFITO ha manifestat que “La recollida de SIGFITO ofereix els punts, als fabricants d’inputs i als propis agricultors, la seguretat d’un sistema consolidat que ofereix totes les garanties legals als productors amb tota traçabilitat del reciclatge dels envasos”.

Gràcies a aquestes recollides, Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears compleix amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per a l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible.

 

Aquest és el llistat de les Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears que fan el servei de recollida d’envasos:

 

Provincia Denominación
Baleares Coop. Agrícola i Ramadera Menorca
Baleares Coop. Agrícola i Ramadera Menorca
Baleares Camp Mallorqui Fruits Soc. Coop.
Baleares Coop. Agríc. Sant Martí
Baleares Camp Mallorqui Fruits Soc. Coop.
Baleares Coop. Agricola I Ramadera de Petra
Baleares Coop. Agríc. Porreres
Baleares SAT 9.453 ESPLET
Baleares S.C.L. Agríc. Sant Antoni
Baleares Coop. del Camp de Formentera
Baleares Coop.Agr.Sant Joan
Baleares Soc. Coop. Agric. Santa Eulalia
Baleares Coop. Agríc. San Bartolomé