Eivissa, 4 d’octubre de 2022.- El passat 29 de setembre la junta rectora de la Cooperativa Agrícola de Sant Antoni d’Eivissa va aprovar, a causa dels excel·lents resultats de la campanya de garrova del 2021, fer un retorn cooperatiu als seus socis que van lliurar la seva garrova a la Cooperativa. El retorn es va fixar en un import de fins a 20 cts/kg, depenent de la vinculació que tingui el soci amb la cooperativa.

La Cooperativa estableix un preu de la garrova en iniciar la campanya. El càlcul es realitza, principalment, en funció del rendiment medio que s’obté del garrofí, del preu de mercat i dels acords arribats amb la indústria que ho processa.  Al llarg de la passada campanya el preu del garrofí va ser en augment, aconseguint preus mai vists en el sector. Segons Juan Antonio Prats, gerent de la cooperativa: “és per això que es van obtenir aquests bons resultats i s’ha acordat realitzar un retorn als socis de la Cooperativa, ja que un dels nostres objectius és beneficiar sempre als socis”.

La campanya d’enguany està resultant inferior quant a volum de garrova recol·lectada. A més, els mercats de goma de garrofí estan pràcticament tancats a causa de l’alt preu que es va aconseguir la passada campanya. Això provoca caigudes del preu de la garrova. El gerent de la cooperativa afirma esperançat: “Esperem que el mercat es recuperi i es pugui tancar també una bona campanya, sabent que no serà possible arribar a les xifres de l’anterior. El que sí que és segur és que el preu fixat a l’inici de la campanya es mantindrà”.

 

Para más información: Irene Viseras Serrano- Responsable Comunicación- Móvil: 620 05 15 23