Santa María, 22 de juliol de 2022.- Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears s’enorgulleix pel reconeixement que ha rebut Porreres que ha estat triat com a Poble Agrícola de l’Any a Mallorca. El guardó està organitzat per Premsa Ibèrica al costat de Diari de Mallorca dins del seu iniciativa Poble de l’Any. La Consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha ha fet lliurament del guardó a l’alcaldessa de Porreres, Xisca Mora que va dir “aquest premi és per a tots els pageses que ajuden a preservar les tradicions, l’entorn natural, el producte local i s’esforcen perquè el sector primari no mori”. Aquests premis van iniciar la seva marxa el mes de maig passat. Posteriorment i després de l’elecció del jurat, una votació popular ha reconegut el poble de Porreres com a Poble Agrícola.

La cooperativa Agrícola de Porreres, amb 64 anys d’història, ha estat un dels principals agents de desenvolupament de l’agricultura, durant segles principal font de riquesa d’aquest municipi del Pla de Mallorca. La cooperativa està especialitzada en el cultiu de l’albercoc, que gràcies a l’impuls de la cooperativa té des de 2013 una Fira específica dedicada a aquest fruit característic del municipi. També gràcies a la cooperativa l’albercoc va ser registrat com a aliment tradicional de Mallorca inclòs en el catàleg”.

Segons Esperança Mora, gerent de la cooperativa agrícola de Porreres “la labor de l’agricultura és fonamental per al manteniment del paisatge del nostre municipi. La cooperativa suposa un important impuls a l’activitat del sector primari en tota la Comarca. A més, per l’activitat agrària del municipi serà un impuls importen la cooperativa les inversions en regadiu projecte que ha optenido fons Next Generation”.

Els altres municipis premiats han estat Llucmajor en l’àmbit marítim i Capdepera en el cultural. Aquests guardons pretenen visibilitzar, cuidar i impulsar aquests municipis i el seu entorn rural.