Santa María, 27 d’octubre 2022.- Una delegació de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears ha participat en les jornades per a joves cooperativistes que s’han celebrat ahir i avui en el celler Quatre Ratlles en La Seca, Valladolid. En elles s’ha debatut i s’han intercanviat reflexions amb l’objectiu de fomentar el relleu generacional en les cooperatives.

 

Iván Colomar, Josep Jaume Seguí, Toni Seguí Villalonga i Laura Sansó han pres part en la trobada al qual han assistit més de 100 joves cooperativistes de tota Espanya. Iván Colomar, president de la cooperativa Agroeivissa i representant del Grup de Treball de Joves Cooperativistes de Cooperativas Agro-alimentaries de España explica que “gràcies a formacions com aquesta podem conèixer estratègies per a fomentar el relleu generacional. Els joves han de conèixer principalment la rendibilitat que generen les explotacions de les cooperatives agroalimentàries d’Illes Balears”.

Fernando Miranda, secretari general d’Agricultura i Alimentació ha inaugurat la jornada acompanyat de Javier Martín, director territorial de Castella i Lleó del Banc Santander; de Gabriel Trenzado, director general de Cooperatives Agro-alimentàries d’Espanya i d’Ignacio Martín, president del celler Quatre Ratlles, amfitriona de la trobada.

En aquesta III Trobada els joves provinents de 12 Comunitats Autònomes han conegut els instruments per al foment del relleu generacional amb els quals compta el Ministeri i diferents iniciatives que duen a terme les cooperatives Central Lechera Asturiana SAT, Coop. La Palma, Dehesa Gran coop. i Grupo Pastores. David Espinar, conseller i director de Presidència del Reial Valladolid CF ha dissertat sobre la necessitat de cooperar per a créixer.

La falta de relleu agrari és una preocupació de gran importància en el conjunt del sector i també en les cooperatives. Aquest tema ha anat prenent cada vegada més protagonisme per a impulsar mesures que estimulin als joves per a incorporar-se al sector i que vegin a les cooperatives agroalimentàries com a instruments facilitadors per a la seva sostenibilitat i millora de la seva qualitat de vida.

En la clausura han participat Juan García-Gallardo Frings, vicepresident de la Junta de Castella i Lleó, Fernando Antúnez, president de URCACYL i Gabriel Trenzado, director general de Cooperatives Agro-alimentàries d’Espanya.

Durant la celebració de la Trobada els assistents han tingut a més l’oportunitat de conèixer el model desenvolupat per la cooperativa Quatre Ratlles, visitant les seves instal·lacions i coneixent com estan promovent el relleu generacional i com s’organitzen els seus joves.