Santa María, 8 de novembre 2023.- Coincidint amb la Presidència espanyola de la UE, la Confederació de Cooperatives Agràries d’Europa (COGECA) i Cooperativas Agro-alimentarias de España, organitzen a partir de demà 9 de novembre, un Fòrum Empresarial sota el títol “Potenciant el futur de l’agricultura. La importància de les cooperatives agroalimentàries per a impulsar el relleu generacional” que tindrà lloc a Tarragona durant aquest dijous i divendres.

Una representació de joves de Mallorca, Menorca i Eivissa participessin al costat de 250 joves agricultors i ramaders de de cooperatives de diferents països de la Unió Europea. Els joves de les nostres entitats sòcies tindran l’oportunitat de compartir la seva visió sobre el sector i subratllar quines són les seves necessitats per a garantir el futur de la seva professió, així com per a respondre a les expectatives dels consumidors i assegurar el bon funcionament de la cadena alimentària.

El Comissari europeu d’Agricultura, Janusz Wojciechowski, i el ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació en funcions, Luis Planas, seran els encarregats d’inaugurar el Fòrum, en què el també participaran Ramón Armengol, president de la COGECA i Ángel Villafranca, president de Cooperativas Agro-alimentarias de España.

El primer dia, després d’un intercanvi d’impressions sobre els reptes als quals s’enfronten les persones joves en aquest sector, representants de diverses cooperatives agràries europees presentaran les seves experiències i exemples concrets de les estratègies adoptades per a respondre de manera eficaç a les necessitats dels seus socis i sòcies i per a incrementar la participació de les i els joves agricultors i ramaders en l’activitat agrària i en els òrgans de govern de les cooperatives.

El segon dia, els participants realitzaran una visita a la cooperativa arrossera Arrossaires del Delta de l’Ebre, amb més de 150 anys d’història i gairebé 2.000 socis dedicats al cultiu de l’arròs.

El Fòrum de Tarragona serà, sens dubte, el millor espai per a un debat intergeneracional que estableixi les bases per a una conversa més profunda sobre el relleu generacional en l’agricultura i del paper de les cooperatives agràries per a afavorir-lo.

El Fòrum està organitzat per la Confederació de Cooperatives Agràries d’Europa (COGECA), Cooperativas Agro-alimentarias de España i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (*FCAC).