Cooperativas Agro-alimentarias de España i Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears

organitzen dimecres que ve 10 de maig a Eivissa, la jornada “Dones de Cooperatives: Construint futur cooperatiu”. Una trobada en el qual les dones cooperativistes de tot el territori nacional es donen cita per a intercanviar experiències i bones pràctiques, així com per a avançar en la construcció de noves oportunitats en el sector cooperatiu agroalimentari.

Aquesta jornada s’emmarca dins del programa d’actuacions dirigides a fomentar l’emprenedoria i el lideratge de les dones en els òrgans de decisió de les cooperatives agroalimentàries, subvencionat per l’Institut de les Dones del Ministeri d’Igualtat.

Amb la intenció de donar a conèixer el paper de la dona en el sector agroalimentari a Europa, de compartir l’experiència d’una dona que ocupa un lloc de responsabilitat en un important grup cooperatiu i d’aprendre de dones, de diferents generacions, referents en el nostre sector, la jornada s’ha estructurat en dues interessants ponències i una taula rodona.

També es presentarà el vídeo “Cooperatives Agro-alimentàries per la Igualtat”, un breu audiovisual que mostra el compromís de la nostra organització amb la igualtat d’oportunitats en l’entorn laboral.

Programa de la Jornada

Lotta Folkensson, presidenta del Grup de Treball de Dones del Copa-Cogeca, intervindrà en primer lloc per a parlar de la dona en el sector agroalimentari, com a clau en la sostenibilitat social.

Leire Mugerza Garate, presidenta de la Comissió Permanent del Congrés del Grup Mondragon, es referirà en la seva intervenció a l’orgull de ser dona i cooperativista.

A continuació, la taula rodona se centrarà en “Dones que construeixen futur cooperatiu”. Intervindran quatre dones presidentes i directores de cooperatives de diferents edats, que ajudaran a extreure conclusions i possibles respostes per al disseny de noves estratègies que permetin incrementar la participació de les dones cooperativistes en tots els àmbits d’actuació i representació.

La inauguració de la jornada serà a càrrec de Jerònima Bonafé Ramis, presidenta de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears; Joan Marí Guasch, director insular de Medi rural i Marí; i Begoña Suárez Suárez, subdirectora general per a l’Emprenedoria, la Igualtat en l’Empresa i la Negociació Col·lectiva de Dones, de l’Institut de les Dones.

En l’acte de clausura intervindran, entre altres personalitats, Vicente Marí Torres, president del Consell Insular d’Evivissa i Mae de la Concha, consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació.

Información y Programa de la Jornada