Sóller, 21 de setembre de 2022 .- Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears ha presentat avui en la jornada celebrada en la cooperativa Agrícola de Sóller els nous reptes que tenen les cooperatives per a adaptar-se a la digitalització.

La presidenta de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears Jerònima Bonafé insisteix que la digitalització és el present.Hem de continuar treballant” ha incidit.
Per part seva, el Director General d’Agricultura i Ramaderia de Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi natural Fernando Fernández ha donat l’enhorabona en les cooperatives per la labor que estan fent en la difusió de la digitalització a Illes Balears juntament amb AnySolution. A més, Fernández durant la inauguració de la jornada ha manifestat l’oportunitat que suposa la digitalització per a millorar la professionalitat, la sostenibilitat i la rendibilitat de les explotacions.

La directora gerent de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears Mª Francisca Parets ha presentat el nou quadern digital cooperatiu que agilitzarà la burocràcia, les novetats normatives de SIEX que contempla l’RD modificacions PAC, així com avanços en els aplicatius Quadern de Camp Cooperatiu C3 i SIGCEX.

Juan Ortells de AnySolution ha explicat els resultats del projecte PLOUTOS, que es tanca el mes que ve, en el qual la utilització de sensors sintètics han ajudat per a l’aplicació de les dades dels hivernacles de Agromallorca SAT. Ha conclòs argumentant que la tecnologia ajuda a prendre millors decisions en el sector.

A més s’han presentat els següents projectes: SPADE que fomenta l’ús de drons en el sector agroalimentari. El projecte Data4Food2030 on les dades compartit ajudaran a la competitivitat i la productivitat del sector agroalimentari. I el nou projecte europeu Smartera que imupulsa el desenvolupament rural sostenible a través de la digitalització i la participació ciutadana