Santa María, 13 d’abril 2021.- Des de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears estem molt orgullosos del reconeixement que se l`hi ha otorgat a la presidenta i gerent de Agromallorca S.A.T. Isabel Vicens ha rebut el premi nacional #MujerAgro 2021 en la categoria emprenedoria.

Vicens a més és representant del sector de fruites i hortalisses de Balears i membre del Consell Rector de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears.

Aquest reconeixement posa en valor el treball que s’està duent a terme des de cooperatives en temes d’igualtat d’oportunitats entre homes i dones en col·laboració amb el projecte INTEGRA i gràcies al treball de Cooperatives Agro-alimentàries.

Jerònima Bonafé Ramis ha destacat que “des de l’any 2010, amb l’elaboració del projecte INTEGRA, s’ha incrementat el nombre de dones en els òrgans de decisió de les nostres cooperatives agroalimentàries de Balears. Hem passat d’un 3,5% a gairebé un 8% en l’actualitat.” Bonafé és vicepresidenta del Grup de Treball de Dones del COPA-COGECA, secretària del Consell Rector de Cooperatives Agro-alimentàries d’Espanya i presidenta de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears.

“Hi ha una mitjana d’un 25% de dones sòcies i cal continuar treballant per a logar una major visibilitat i acabar amb la bretxa digital rural”, ha incidit Bonafé. “El poder no té gènere.”

Després de la taula rodona s’han presentat 19 projectes repartits en cinc candidatures que componen aquests guardons: Dona, Emprenedoria, Empresa, Home i Joventut.

En la categoria d’emprenedoria el premi nacional #PremioMujerAGRO l’ha recollit Isabel Vicens, presidenta i gerent de AgroMallorca S.A.T. suposa un reconeixement al sector agroalimentari de Balears.

La consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació del Govern dels Illes Balears, Mae de la Concha ha felicitat a Isabel Vicens contactant-se en directe a través de la pantalla. De la Concha ha donat l’enhorabona a Isabel i li ha felicitat pel seu compromís amb el camp i amb el paper de la dona en el sector.

En aquesta III edició dels premis, els membres del Jurat han volgut reconèixer i donar un homenatge i impuls a la labor de dones i homes que en aquesta crisi sanitària han estat i estan en primera línia apostant per servir al consumidor.