Madrid, 13 de juliol.- El Consell rector de Cooperativas Agro-alimentarias de España va nomenar el passat 29 de juny a Gabriel Trenzado Falcón nou director general de Cooperativas Agro-alimentarias de España. Substitueix en el càrrec a Agustín Herrero González que s’ha jubilat recentment.

El nou director general porta vinculat a Cooperativas Agro-alimentarias de España des de gener de 2001. De 2002 a 2008 va dirigir la delegació de l’Organització a Brussel·les, i després del seu retorn a Espanya es va encarregar de coordinar l’àmplia activitat nacional amb la comunitària i internacional. En els últims anys la seva labor s’ha centrat en la coordinació de tots els serveis tècnics de l’Organització i en el seguiment de la PAC, la cadena alimentària, el comerç internacional o la promoció, entre altres temes.

Gabriel Trenzado Falcón natural de Gran Canària, és llicenciat en Dret per la Universitat de Salamanca i en Ciències Polítiques per la Universitat de Granada, especialitzat en Dret Comunitari per la Càtedra Jean *Monnet, i màster en Fiscalitat i Comptabilitat Cooperativa en la Universitat de València i un DONIS Estudis Europeus, especialitat de polítiques internes de la UE, per la Universitat Lliure de Brussel·les (*ULB).

Al llarg d’aquests anys ha representat a Cooperatives Agro-alimentàries d’Espanya en diversos fòrums nacionals i internacionals, entre ells en diversos Grups de Diàleg Civil de la Comissió Europea i és vicepresident dels Grups de Treball del COPA- COGECA sobre Promoció de Productes Agraris de la UE i Cadena Alimentària.

En l’última Assemblea de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears celebrada el 4 de maig en la seu del Consell d’Eivissa, Gabriel Trenzado va oferir una conferència sobre “la PAC a partir de 2023”.