Santa María, 8 de juny de 2023.- Fruita Bona SAT, entitat sòcia de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears, ha repartit durant 7 setmanes 26.000 litres del suc de 80.000 quilos de taronges mallorquines entre els 76.000 alumnes d’educació infantil i primària de 240 col·legis de Mallorca i Menorca que s’han acollit a aquest programa.

Fruita Bona SAT ha estat l’entitat adjudicatària, un any més, per a l’execució del Programa Escolar de Consum de Fruites a les Escoles de Mallorca i Menorca, finançat per la Unió Europea. El repartiment de fruita es va iniciar l’última setmana d’abril i finalitza aquesta setmana. A més d’altres fruites s’ha repartit en dues ocasionis suc natural de taronja mallorquina procedent de Búger, Marratxí i Inca elaborat en les instal·lacions de Fruita Bona.

Vuit repartidors realitzen la distribució, que es fa una vegada per setmana en cadascun dels centres escolars participants en el programa. Un d’aquests centres ha estat la cooperativa d’ensenyament  Aula Balear. Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears va ser present en el repartiment dels 85 litres de suc que s’han lliurat entre els 369 alumnes d’infantil i primària. El suc recentment espremut de taronges mallorquines es va servir en gots sostenibles.

Segons el professorat de primària d’Aula Balear s.Coop., Cati Ana Seguí, tutora de segon de primària: “és molt potent aquest programa en el qual l’alumnat pot compartir alimentació sana des de petits perquè tinguin consciència d’una alimentació sana i saludable. Tenim diverses iniciatives en el centre com el projecte “Nutriaula” en el qual es tracta des de la metodologia fins a l’elaboració del menú del menjador. L’alumnat porta *berenar saludable, es parla de l’alimentació en els projectes relacionats o en educació física es vetlla per una nutrició que inclogui fruita i verdura”. Amador Bauzá, tutor de cinquè de primària recorda als alumnes que “els grans esportistes inclouen en els seus berenars fruita per a tenir energia ràpida”.

Els estudiants reconeixen que quan mengen fruita se senten bé. Fins i tot afirmen que en les celebracions dels aniversaris també aposten per broquetes de fruita o per coques de verdures per a fomentar el consum de menjar saludable.

Des de Fruita Bona SAT, el seu president Antoni Perelló, considera que “aquest programa suposa una molt bona iniciativa per a donar a conèixer el consum del producte local, donar a conèixer el treball de les cooperatives agroalimentàries i fomentar una alimentació saludable gràcies al consum de fruita com amb taronges que conreem a Mallorca”.