Després de quatre intensos dies de promoció en el Saló Gurmet de Madrid, Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears valora molt positivament el pas per la Fira que han promocionat els seus productes en aquesta cita de caràcter internacional, en l’estand de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació.

Èxit dels productes de AGROMALLORCA SAT i de la IGP Ametlla de Mallorca

No han faltat els valors dels productes de qualitat i proximitat de les cooperatives en el stad. Així com, les degustacions de diversos xefs de l’Associació de Cuiners i Cuiners de les Balears (ASCAIB),

En la tercera jornada del Salón Gurmet

La consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, ha reivindicat els productes de les Balears en la taula rodona ‘Quatre illes per assaborir amb els seus maridatges’. «Tenim la mar, l’aire i la llengua en comú, però cada illa té matisos i sabors» que es plasmen en els productes agroalimentaris, ha explicat.

De la Concha s’ha referit al moment actual que, a seu parer, viu el sector primari i agroalimentari, i també el de la restauració. «El món agrícola i ramader es va abandonar pel turisme i, ara, els joves recuperen els coneixements dels seus ancestres i aquest maridatge els dona impuls. Els nets obrin restaurants, recuperen vins, receptes antigues, aposten pel producte local i eviten residus, hi ha una marea d’entusiasme que ho impregna tot», ha explicat. La consellera també s’ha referit a l’impacte que ha tingut la COVID-19: «No tot ha estat negatiu i la pandèmia ens ha unit com a comunitat, també a productors i a restauradors». I ha demanat a aquest sector que sigui «atrevit» i es decanti pel producte local.