Cooperatives Agro-alimentàries d’Espanya i Claire Global, la plataforma B2B que permet comprar i vendre productes agroalimentaris sense intermediaris, han arribat a un acord de col·laboració perquè les cooperatives sòcies accedeixin al primer mercat en línia agroalimentari.

Les cooperatives que s’uneixin a la plataforma Claire Global podran connectar i comercialitzar directament amb empreses, distribuïdors i clients de tot el món. D’aquesta manera s’obre un aparador global per als productes cooperatius que, a més de millorar la seva visibilitat, podran accedir a nous mercats.

Unir-se a Claire Global i exposar el catàleg de productes serà gratuït i en el cas de les cooperatives federades que es donin d’alta a través de Cooperatives Agro-alimentàries d’Espanya tindran una tarifa del 1,3% com a comissió per les vendes finalitzades. La comissió per a la resta de les empreses és del 2%.

Claire Global és el primer Marketplace en línia en el sector agroalimentari que utilitza Intel·ligència Artificial i machine learning per a gestionar els productes, connectar amb possibles clients i efectuar operacions de compravenda a tot el món. Als venedors els ofereix orientacions de pricing, amb cotització de cost per trajecte. I als compradors els envia notificacions que s’han posat a la venda productes que els poden interessar. També realitza anàlisi de tendències i dades de mercat perquè els usuaris prenguin decisions informades.

En essència, Claire Global funciona com un bróker que creua oferta i demanda i posa en contacte al comprador i al venedor, que després efectuen la transacció de manera independent. L’eina digitalitza tota l’operació i crea un registre dels acords. A més, una vegada tancada la venda genera una factura proforma que rep el comprador, qui amb la seva signatura digital converteix el document en un contracte.

Claire Global és present en més de 20 països i suma clients, sempre autoritzats pels reguladors corresponents, d’Europa, Colòmbia, Xile, Mèxic, Dubai, Hong Kong o la Xina.

DARSE DE ALTA EN CLAIRE GLOBAL

Guía de usuario para cooperativas

Per a qualsevol dubte contacta amb comunicacio@agroalimentaries.es