Les entitats UPA-AIA Illes Balears, Unió de Pagesos de Mallorca, Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears i Asaja-Balears s’han reunit avui per valorar i fer una declaració conjunta de la decisió, coneguda ahir, de reduir en un 40% a compra de llet per part d’AGAMA a les granges mallorquines

 

Palma, 22 de setembre de 2023. El sector ramader balear ha alertat avui de que la decisió del Grup Damm, propietària d’AGAMA entre d’altres, de retallar un 40% la compra de llet a les granges mallorquines conegut ahir dijous, suposa un cop definitiu per a la mort del sector lleter d’aquesta terra.

Els representants de les associacions i entitats reunides UPA AIA Illes Balears, Joana Mascaró; Unió de Pagesos de Mallorca, Sebastià Ordines; Cooperatives Agro-alimentàries, Jerònia Bonafé; i Asaja Balears, Joan Company; han manifestat que rebutgen de front el pla estratègic d’AGAMA i “demanen a l’empresa que es repensi aquesta decisió i pugui trobar alternatives satisfactòries sense haver d’exterminar les explotacions lleteres de Mallorca”.

Els representants de les entitats agràries han mostrat la seva contrarietat davant la minva en la adquisició de producte a les granges lleteres. Així mateix han exigit poder tenir els mateixos drets i oportunitats que els pagesos espanyols i europeus. El sector primari demana al Govern de les Illes Balears que ajudi a que els productes balears puguin arribar a la península en les mateixes condicions que a Mallorca per compensar la insularitat de les nostres illes.

Les entitats agràries han demanat al  overn Balear que controli i faci complir l’adquisició del 3 al 5% de productes locals als sectors de la restauració i hosteleria que es va aprovar la passada legislatura.

Finalment, han recordat que aquest no és un problema exclusiu del sector lleter, sinó que és extensible a la resta del sector ramader. El sector ramader consumeix els productes produïts pels sectors cerealístic i farratger, el que representa el 70% de la superficie conrada a les illes i és el motor del sosteniment mediambiental que atreu milions de visitants a aquesta terra.

 

Per a més información: Irene Viseras (620 05 15 23)


DESCARGAR PDF