Santa María, 28 de febrero 2021.- Cooperativas Agro-alimentàries Illes Balearsha rebut el premi Ramón Llull. El premi que va destinat al sector primari en el seu conjunt i suposa un reconeixement per l’esforç que es va dur a terme en els primers mesos de la covid-19 amb l’objectiu de mantenir el subministrament essencial per als ciutadans i ciutadanes de les Illes.

Un sector que ha garantit el proveïment de productes frescos i saludables a tota la societat. També, per la seva col·laboració en el programa de Compra Pública d’excedents que ha repartit aliments als més vulnerables. Ha recollit el guardó en representació del Sector primari Josep Mayans, gerent de la Cooperativa Agroeivissa i membre del Consell Rector de Cooperatives Agro-Alimentàries Illes Balears.

Aquest premi suposa un suport per part de les institucions a l’activitat que dia a dia duen a terme els professionals, homes i dones del sector i a les Cooperatives que comercialitzen els seus productes. Demostra a més una continuïtat en el reconeixement a la labor del sector primari i de les cooperatives. En 2019 va rebre el premi la Cooperativa Agrícola Sant Bartomeu de Sóller pels seus 120 anys de trajectòria. Desitgem que aquest suport es prolongui en el temps, reconeixent la nostra tasca com a activitat econòmica en si, i als agricultors i ramaders de les Illes Balears com a mantenidors del Medi Ambient. Durant la pandèmia, multitud d’iniciatives s’han posat en marxa des de les nostres cooperatives. Exemples d’això són la venda de cistelles que organitza Camp Mallorquí per a acostar productes locals a les llars, la caixa “Menorquí Km0”, de Sa Cooperativa del Camp de Menorca, o el repartiment de cistelles a Eivissa per part de la Ecofeixes S. Coop. A més, el sector de les cooperatives ha estat molt implicat amb els més desfavorits. Així, Agroeivissa S. Coop. està donant aliments a la Creu Roja i AgroMallorca SAT realitza campanyes amb bancs d’aliments.

Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears agraeix com a sector agrari el compromís dels consumidors amb el producte local. És el nostre anhel que aquest compromís es mantingui i s’enforteixi.