Tejeda, Gran Canaria, 28 de novembre 2023.- Miquel Gual, com a president de la cooperativa agrícola Sant Bartomeu de Sóller, ha acudit a les X Jornades de Risco Caído i Montañas Sagradas de Gran Canaria organitzades per l’Institut Patrimoni Mundial i Reserva de la Biosfera del Cabildo de Gran Canaria i per l’ajuntament de Tejeda juntament amb Turisme de Gran Canaria. El també representant del Consell Rector de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears, Gual ha participat en la sessió titulada “revitalització agrària i paisatgística del territori” on ha comptat l’experiència del Paisatge Cultural de la Serra de Tramuntana declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO en 2011. En aquesta taula també ha participat l’arquitecte expert a la Serra de Tramuntana, Miquel Vadell per a exposar la casuística que pugui ser utilitzada en el Risco Caído i Montañas Sagradas de Gran Canaria que van ser declarades Patrimoni Cultural per la UNESCO en 2019.
Miquel Gual ha pogut comptar de primera mà la gestió que realitza la cooperativa. Així mateix, ha valorat positivament la creació per part del Consell de Mallorca de la direcció insular que centralitza la gestió de la Tramuntana gestionada per Antoni Solivellas. També ha explicat l’aposta per la continuïtat dels usos i activitats econòmiques per part de totes les cooperatives situades a la Serra de Tramuntana com la cooperativa d’Andratx, la cooperativa d’Artà, la cooperativa de Pollença o la cooperativa de Malvasia de Banyalbufar o Tramuntana Viva S.coop.

Aquestes jornades finalitzen avui amb diferents sessions amb l’objectiu d’elaborar un diagnòstic compartit entre experts, científics i gestors.